EYT’lilere bir maaş da bankalardan! Promosyon yarışı başladı

EYT’den yararlanabilmek için prim ödemesi bulunan emekli adaylarına yönelik bankalar da kredi kampanyalarını duyurmaya başladı.

EYT’lilere bir maaş da bankalardan! Promosyon yarışı başladı - Sayfa 1

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasa teklifinin Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaşmasının ardından ilk maaşlar, nisanda hesaplara yatacak. Şu anda yaklaşık 8 bin TL olan promosyon miktarlarının daha da yukarı çıkması bekleniyor. EYT’liler nisanda maaşlarının yanı sıra bir maaş promosyon ve bin 100 TL bayram ikramiyesi olmak üzere 15 ila 30 bin TL arasında para alacak.

19
EYT’lilere bir maaş da bankalardan! Promosyon yarışı başladı - Sayfa 2

Dünya gazetesinden Birol Bozkurt'un haberine göre, bankalar 8 bin liraya kadar olan promosyonlarla ilgili çalışmalarını hızlandırdı. Kamu bankaları ve özel bankalar, banka promosyonları için çeşitli kampanyalar üzerinde çalışmaya başlarken ilk rakamlar da dillendirilmeye başlandı.

29
EYT’lilere bir maaş da bankalardan! Promosyon yarışı başladı - Sayfa 3

EYT düzenlemesi sonrasında emeklilik hakkı elde eden vatandaşlar, ilk ödemelerini alacakları banka ve şubeyi e-Devlet'ten ya da emeklilik işlemleri sırasında SGK'dan seçebilecek.

39
EYT’lilere bir maaş da bankalardan! Promosyon yarışı başladı - Sayfa 4

Böylece EYT'linin emekli maaşı, tercih ettiği bankaya yatırılacak. Kamu ve özel bankalar, emeklilere 3 yıl taahhüt ile kendi şubelerinden maaş almaları durumunda emekli promosyon ödemesi yapıyor.

49