Ekonomi
20 Şub 2023 14:19 Son Güncelleme: 20 Şub 2023 15:30

EYT'de ilk maaş için yeni tarih verildi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, Meclis’e gelen düzenlemenin ne zaman yasalaşacağını merakla beklerken, Kahramanmaraş’taki deprem felaketi nedeniyle TBMM 28 Şubat’a kadar çalışmalarına ara verdi. Böylece, EYT’de de hesaplar değişmiş oldu. AK Parti kurmayları, EYT’de ilk maaş için yeni bir tarihi işaret etti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından TBMM'nin 28 Şubat'a kadar çalışmalarına ara vermesiyle rafa kalkan emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasa teklifinde AKP kurmayları, ilk maaş için nisan ayını işaret etti.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM çalışmalarına siyasi partilerin mutabakatı ile 28 Şubat’a kadar ara verilmesinin kararlaştırıldığını açıkladı.
Hürriyet'te yer alan habere göre; AKP'de yapılan toplantılarda, bazı kurmayların EYT’nin ertelenmesi konusunda önerilerde bulunduğu, bazı kurmayların da bundan artık geri dönülemeyeceğini ifade ettiği öğrenildi. 

AKP kurmayları, "EYT ertelenmez, çıkacak o kesin. Nisan için bir çare düşünülür martta geri ödemeli olmaz, nisana kalmış olur. Mart'ta, Genel Kurul’a geleceğini değerlendiriyoruz" açıklamasını yaptı.