Ekonomi
23 Ara 2022 17:24 Son Güncelleme: 23 Ara 2022 17:34

EYT'de flaş gelişme! Tarih belli oldu!

Asgari ücret zammının açıklanmasının ardından milyonların dört gözle beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için de sevindirici haber geldi. 2023 yılına kalacağı söylentilerine son noktayı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay koydu.

Milyonlarca insanın dört gözle beklediği haber Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan geldi. Oktay, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili yasal düzenlemenin 2022 yılı sona ermeden tamamlanıp tamamlanmayacağı tartışmalarına son noktayı koydu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AK Parti Çubuk İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “Vatandaş Buluşması” programında konuştu.   

Oktay "Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili sorunu da söz verdiğimiz gibi yıl bitmeden 1-2 hafta içerisinde çözeceğiz" açıklamasında bulundu.

26 Ocak Pazartesi günü başlayarak 3 Ocak Salı gününe kadar yasama faaliyetlerine ara verilecek olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) AYT'nin hangi gün görüşüleceği ise henüz netlik kazanmadı.  

PRİM GÜN SAYISINA TAKILMAYIN!

Öte yandan 2023 yılı asgari ücret zammının da belli olması ile sosyal güvenlik uzmanları EYT mağdurlarını ciddi bir şekilde uyardı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 2023 yılında uygulanacak yeni asgari ücret 8 bin 506 lira olarak açıklandı. Bu açıklanan rakam temmuz ayında revize edilen asgari ücrette yaklaşık yüzde 55 artış anlamına geliyor.

Bu artış en çok Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) mağdurlarını vuracak. EYT'liler düzenleme öncesi eksik prim günü nasıl hesaplanır diye sorarken eksik prim günü ödemelerini de kontrol ediyor. Asgari ücrete yapılan yüzde 55'e yakın zam, eksik prim gün sayısı günlük ücretini de direkt olarak etkiliyor.