EYT'de bilinmeyen yaş sınırı ve SGK ayrıntısı ortaya çıktı! Emekli olmak isteyen milyonları kapsıyor

EYT'de bilinmeyen yaş sınırı ve SGK detayı ortaya çıktı. EYT'de milyonların beklediği gelişmeler için tarih açıklandı. İşte EYT ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

EYT'de bilinmeyen yaş sınırı ve SGK ayrıntısı ortaya çıktı! Emekli olmak isteyen milyonları kapsıyor - Sayfa 1

EYT'de son dakika açıklaması geldi. Normal şartlarda emeklilikte üç şart aranıyor. Yaş, sigortalılık yılı ve prim gün sayısı. Bunlardan biri eksik olunca emekli olunamıyor. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi 8 Eylül 1999’dan önce sigorta başlangıcı olanların yaş sorununu ortadan kaldırıyordu.

132
EYT'de bilinmeyen yaş sınırı ve SGK ayrıntısı ortaya çıktı! Emekli olmak isteyen milyonları kapsıyor - Sayfa 2

Buna göre; erkek 25, kadın ise 20 yıllık sigortalılık süresini doldurduktan sonra 5000 gün primi de tamamladıysa hemen emekli olacaktı. Bu kapsamda 1.5-2 milyon kişi var. Geri kalanlar da bu şartları tamamladığı tarihte maaş alabilecekti.

232
EYT'de bilinmeyen yaş sınırı ve SGK ayrıntısı ortaya çıktı! Emekli olmak isteyen milyonları kapsıyor - Sayfa 3

HENÜZ TAMAMLANMADI
Son dönemde düzenlemeye yaş şartı eklenip eklenmeyeceği merak konusu olmuştu. Kadınlarda 48, erkeklerde 50 yaş konuşulmaya başlamıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada EYT düzenlemesinin henüz tamamlanmadığını söyledi.

332
EYT'de bilinmeyen yaş sınırı ve SGK ayrıntısı ortaya çıktı! Emekli olmak isteyen milyonları kapsıyor - Sayfa 4

Bilgin, “En kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın. Çalışma bittikten sonra kamuoyuyla paylaşacağım” dedi. Yani şu anda yaş şartının olup olmayacağıyla ilgili net bir bilgi vermedi. Ay sonunda bu konu netleşecek.

432