EYT'de bayram ikramiyesi müjdesi! Tarih verildi, hesaplara yatıyor

EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. EYT'de dikkat çeken detaylar açıklandı. EYT'de artık sona gelindi. EYT'de ilk maaşın ne zaman hesaplara yatacağı için tarih verildi. Öte yandan EYT'liye bayram ikramiyesi müjdesi verildi.

EYT'de bayram ikramiyesi müjdesi! Tarih verildi, hesaplara yatıyor - Sayfa 1


EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Türkiye 11 ilde yaşadığı asrın felaketinin yaralarını sarmaya çalışırken bir yandan da gündemdeki önemli yasal düzenlemeleri bekliyor. Depremzede vatandaşların da büyük çoğunluğunu ilgilendiren yapılandırma tasarısı ve EYT yasasının önümüzdeki Salı günü Meclis gündemine gelmesi bekleniyor.

119
EYT'de bayram ikramiyesi müjdesi! Tarih verildi, hesaplara yatıyor - Sayfa 2

ÖNCELİK EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR İÇİN EYT DÜZENLEMESİNDE
Geçtiğimiz hafta toplanması beklenen TBMM Genel Kurulu milletvekillerinin deprem bölgesinde olması sebebiyle tüm partilerin ortak kararı ile 28 Şubat tarihine ertelenmişti. Bu Salı toplanacak olan TBMM Genel Kurulu öncelikli olarak Emeklilikte Yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesini görüşecek.

219
EYT'de bayram ikramiyesi müjdesi! Tarih verildi, hesaplara yatıyor - Sayfa 3

Sabah'tan Faruk Erdem'in yazısına göre; Komisyondan geçen düzenleme ile 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olarak çalışmaya başlamış vatandaşlar primlerini tamamladıklarında yaş şartı olmadan emeklilik hakkı kazanacaklar. İlk etapta 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağı düzenlemeden 5 milyona yakın sigortalının yararlanması bekleniyor.

319
EYT'de bayram ikramiyesi müjdesi! Tarih verildi, hesaplara yatıyor - Sayfa 4

DEĞİŞİKLİK OLUR MU?
Yürürlülük maddeleriyle 4 maddeden oluşan EYT yasası komisyonda değiştirilmeden kabul edilmişti. Genel Kurul'da bazı değişikliklerin olabileceği noktasında beklentiler de bulunuyor.

419