Gündem
14 Mar 2023 23:23 Son Güncelleme: 14 Mar 2023 23:25

EYT staj mağdurlarına güzel haber geldi

EYT bir kez daha Meclis gündeminde. EYT sorununu çözmek için Meclis'ten geçen yasada staj ve çıraklık mağdurlarının sorunları çözülmedi. Bu konuyu Anayasa Mahkemesi'ne götürmeyeceklerini açıklayan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Sözümüz söz" diyerek bu mağduriyeti çözeceklerini açıkladı.

EYT yasası Meclis'ten geçti, ancak staj ve çıraklık mağdurlarının sorunu yasa kapsamına giremedi. Konuyu Meclis Genel Kurulu gündemine taşıyan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Staj mağdurlarına sözümüz söz, CHP iktidara geldiği gün bu mağduriyeti ortadan kaldıracağız" dedi.

Meclis Genel Kurulu'nda konuşan Özel, staj mağdurlarının sorununu Anayasa Mahkemesi'ne taşımayacaklarını söyleyerek şöyle konuştu:

"EYT sorunu çözüldü ama eksik çözüldü. Staj mağdurlarının mağduriyetini dile getiriyoruz. Normalde ana muhalefet refleksiyle Anayasa Mahkemesine götürmemiz lazım, eşitlik ilkesine aykırı diye ama yapmayacağız. Neden? 9 ay sonra ele alınıyor, onun yerine 2 ay sonra kanunu biz çıkaracağız CHP olarak, Millet İttifakı olarak. Staj mağdurlarına sözümüz sözdür, CHP iktidara geldiği gün bu mağduriyeti ortadan kaldıracağız."

ETİKETLER
#chp #eyt #mağdur