EYT ile ilgili sürpriz açıklama: AK Parti Grup Başkanvekili net tarih verdi!

Çıkıp çıkmayacağı yılan hikayesine dönen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı. AK Parti Çankırı Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, EYT için net tarih verdi.

EYT ile ilgili sürpriz açıklama: AK Parti Grup Başkanvekili net tarih verdi! - Sayfa 1

Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın durumu tam bir yılan hikayesine döndü. Hükümet kanadından 2021 yılı içerisinde gelen açıklamalar, EYT'lileri umutlandırmıştı; ancak daha sonra gelen açıklamalarda öncelik sırasının EYT olmadığı ifade edilmişti.

110
EYT ile ilgili sürpriz açıklama: AK Parti Grup Başkanvekili net tarih verdi! - Sayfa 2

Yapılan açıklamalarda öncelikli sorunların memurların 3600 ek gösterge sorunu ve asgari ücrete 2022 yılında yapılacak olan düzeltmeler olduğu söylenmişti.

210
EYT ile ilgili sürpriz açıklama: AK Parti Grup Başkanvekili net tarih verdi! - Sayfa 3

EYT ile ilgili ise son açıklama geçtiğimiz hafta Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den gelmişti.

310
EYT ile ilgili sürpriz açıklama: AK Parti Grup Başkanvekili net tarih verdi! - Sayfa 4

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, daha önce yaptığı bir açıklamada Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili, "Buradaki sorun yaş şartına takılanlar. Bu konuda AYM kararı var. AYM, yaş da bu işin şartlarından biri, yerine getirilmelidir diyor. Sigorta sistemi prime dayalıdır. Prim ödeyen insan ile emekli olan insan sayısı arasında bir oran var. Devlet düzenlemeleri yaparken, yasal değişiklikleri yaparken bunlar dikkate alınıyor. Bize haksızlık yapıldı diyorlar. Önümüzdeki çalışma programları içinde bunlar var." demişti.

410