EYT ile ilgili flaş gelişme! 18 yaş öncesi prim yatıranlar EYT'den nasıl yararlanacak?

Vatandaşın gündeminden düşmeyen EYT çalışmalarında sona gelindi. Vatandaşlar EYT düzenlemesi ile ilgili gelişmeleri araştırırken 18 yaşından öncesi için prim yatıranların ne olacağı merak konusu oldu. İşte o çok araştırılan konu hakkında merak edilen tüm soruların cevapları…

EYT ile ilgili flaş gelişme! 18 yaş öncesi prim yatıranlar EYT'den nasıl yararlanacak? - Sayfa 1

Emeklilik bekleyen milyonlarca EYT'linin gözü kulağı aralık ayında. Önümüzdeki günlerde Meclis'te görüşülmesi beklenen düzenlemeyle ilgili çalışmalarda sona gelindi. 

116
EYT ile ilgili flaş gelişme! 18 yaş öncesi prim yatıranlar EYT'den nasıl yararlanacak? - Sayfa 2

Emeklilikte Yaşa Takılan çok sayıda vatandaş, 18 yaşından önce sigorta girişi yapılanlar için ne olacağını araştırmaya başladı.

216
EYT ile ilgili flaş gelişme! 18 yaş öncesi prim yatıranlar EYT'den nasıl yararlanacak? - Sayfa 3

18 yaş öncesi sigortalı olanların sayısının oldukça yüksek olduğunu belirten Kıvanç, 'Yasa değişiminden önce özellikle anne- babalar çocuklarının etkilenmesin diye önceden sigortalı yapma çabası içine giriyorlar. O dönemde yaygın olarak bu yapılmıştı.' dedi.

316
EYT ile ilgili flaş gelişme! 18 yaş öncesi prim yatıranlar EYT'den nasıl yararlanacak? - Sayfa 4

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin en son yaptığı açıklamada, çalışma biter bitmez aralık ayının ilk haftasında Meclis'e intikal edeceklerini söylemişti. Dün de kabine toplantısında Bakan Bilgin sunum yaptı. Takvim hızlandıkça herkes EYT'den nasıl yaralanacağını merak ediyor.

416