Gündem
02 Şub 2023 14:33 Son Güncelleme: 02 Şub 2023 14:35

EYT görüşmeleri Meclis'te başladı

Akçay, bu önemli çalışmanın her aşamasını yakından takip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkürlerini iletti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri sürüyor.

Teklif sahibi olarak komisyona bilgi veren MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Uzun süredir önemli gündem başlıklarından biri olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunun kalıcı olarak çözülmesinin heyecan ve gururunu yaşıyoruz" dedi.

Cumhuriyetin 100. yılına doğru emin adımlarla ilerlerken farklı sosyal kesimlerden vatandaşların haklı beklentilerinin bir program dahilinde adım adım hayata geçirildiğini söyleyen Akçay, 2023'te 2 milyon 250 bin çalışanı doğrudan, yaklaşık 5 milyon vatandaşı dolaylı olarak ilgilendiren düzenlemenin, bu önemli adımlardan olduğunu dile getirdi.

Akçay, bu önemli çalışmanın her aşamasını yakından takip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkürlerini iletti.

Konuyla ilgili kamuoyu önünde açık ve şeffaf şekilde sendikaların, sivil toplum kuruluşlarının görüşleri alınarak planlı bir çalışma süreci başlatıldığını anlatan Akçay, sürecin teknik boyutunun sağlam bir zemine oturması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde Çalışma Grubu kurulduğunu, Hazine ve Maliye Bakanlığının da katılımıyla teklifin etki analizi yapılarak organize bir çalışma yürütüldüğünü ifade etti.