EYT düzenlemesinin detayları belli oldu! En düşük emekli maaşı…

Yaklaşık 4,5 milyonu bulan EYT mağdurları için çalışmalar devam ederken bugün önemli bir gelişme yaşandı. Üç önemli sac ayağı olacağı belirtilen EYT düzenlemesinde en düşük emekli maaşının düzeyi için düşünülen taban ücret belli oldu.

EYT düzenlemesinin detayları belli oldu! En düşük emekli maaşı… - Sayfa 1

Tek formül üzerinden teknik çalışmaların tamamlandığı Emeklilikte yaşa takılanların (EYT) düzenlemesi için artık gözler Aralık ayında yapılacak açıklamaya çevrildi.

113
EYT düzenlemesinin detayları belli oldu! En düşük emekli maaşı… - Sayfa 2

Uygulamanın yürürlüğe gireceği tarihe ilişkin Ocak ayı işaret edilirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den dün bir açıklama geldi.

213
EYT düzenlemesinin detayları belli oldu! En düşük emekli maaşı… - Sayfa 3

OCAK’TAN SONRA UYGULAMAYA SOKULACAK

EYT çalışmalarına değinen Bakan Vedat Bilgin, şöyle konuştu:

“Televizyonlarda sık sık 'işte şunlar da girecek, bunlar da çıkacak' öyle bir şey yok. 99 öncesi biliyorsunuz, yaşla ilgili bir sorun var. O sorunu biz çözüyoruz ve önümüzde tek bir model var. Tek bir formül var daha doğrusu. Onun hesapları yapıyoruz.”

313
EYT düzenlemesinin detayları belli oldu! En düşük emekli maaşı… - Sayfa 4

“Çok sayıda insan var tahmin edeceğiniz gibi. Onların durumlarını, çalışma gün sayılarını, yıllarını, vesaire sosyal güvenlikteki sağlık sigortası primlerini gözden geçirip en uygun, en kapsayıcı çözümlemeyi yapacağız.”

413