EYT çıkıyor, fakat yaş sınırı geliyor! İşte o yaş...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ı hem sevindirecek hem de üzecek açıklama geldi. EYT’nin çıkması halinde bu yaşın altındakiler emekli olamayacak. İşte detaylar...

EYT çıkıyor, fakat yaş sınırı geliyor! İşte o yaş... - Sayfa 1

Asgari ücrete rekor zam ve emeklilikte yaşa takılanların durumuyla ilgili çalışma hükümetin gündeminde. Türkiye'de yüzbinlerce insan için kangren haline gelen EYT sorunu için de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışma yapılması konusunda talimat vermişti. İşte o çalışma başladı ve emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözüleceği açıklandı. AK Parti kulislerinden gelen bilgilere göre EYT çıkarsa hangi yaş grubunun bundan etkileneceği de ortaya çıktı. İşte hükümetin formülü.

111
EYT çıkıyor, fakat yaş sınırı geliyor! İşte o yaş... - Sayfa 2

EYT için Almanya ve Finlandiya modelleri de inceleniyor. Almanya ve Finlandiya modelinde uygulanan formüle göre belli bir yaş kriterini sağlayan sigortalıya emekliliğine kaç yıl kalmışsa her yıl belli oranda kesinti yapılarak emekli olma imkanı sunuluyor.

211
EYT çıkıyor, fakat yaş sınırı geliyor! İşte o yaş... - Sayfa 3

Emekli yaşına gelindiğinde ise vatandaş maaşını tam alıyor. Almanya'da kesinti oranı yıllık yüzde 2. EYT'liler prim ve sigortalık sürelerini tamamlayan ancak yaş kriterini nedeniyle emekli olamayanlardan oluşuyor.

311
EYT çıkıyor, fakat yaş sınırı geliyor! İşte o yaş... - Sayfa 4

Sabah gazetesindeki habere göre 2008 yılında yapılan yeni düzenleme ile kadınların ve erkekler arasında prim gün sayısı 7200'e yükseltilirken, emeklilik yaşın erkeklerde 60, kadınlarda ise 58 oldu.

411