Gündem
14 Ağu 2012 11:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:01

EYMÜR'DEN ŞOK SUÇLAMA; "AYDINLIK MUHABİRİ CIA İÇİN ÇALIŞIYORDU!"

MİT eski Daire Başkanı Mehmet Eymür'den Aydınlık gazetesi muhabirine ajan suçlaması geldi..

Ergenekon davasında ifade verdikten sonra tüm dikkatleri üzerine çeken MİT eski Kontr-terör Daire Başkanı Mehmet Eymür, "Yabancı istihbaratçılar Türkiye'de cirit atıyor. 1950'den itibaren 50 yıl Türkiye'yi Türkler yönetmedi. Başta ABD olmak üzere Rusya, İngiltere, İsrail ve diğer ülkeler bizi rahat bırakmıyor" dedi.

Eymür, Türkiye'de cirit atan ajanları anlattı, Aydınlık gazetesinin CIA için çalıştığı iddiasında bulundu, ABD'deki Aydınlık muhabirini ajan olmakla suçladı...

İşte Eymür'ün Takvim Gazetesi'nden Mevlüt Yüksel'e yaptığı o açıklamalardan bir bölüm:

GAZETELERDE YABANCI AJANLAR VARDIR
Türkiye'de at koşturan yabancı ajanlar, nerelerde var?
Ajanlar, daha çok elçiliklerde olur. Ayrıca hava yollarında, turizm acentalarında, gazetelerde kısaca hayatın her alanında yabancı ajanlar vardır. Bu konuda Rusya'nın kadrosu çok geniş.
Peki yerli ve yabancı ajanlar, medyaya nasıl sızıyor?
Türk gazeteciler, her zaman yabancı istihbarat örgütlerinin hedefindedir. Çünkü toplumu yönlendirmek yani psikolojik harp için medya önemlidir. Buna en iyi örnek Aydınlık gazetesidir. İnternet medyası da buna dahildir.
İşin maddi boyutu da var mı?
Evet. Yabancı istihbarat örgütleri, medyadaki bazı kişileri, makam, mevki ve parayla satın alıyorlar. Bu kişiler medyada daha etkin konumda gösteriliyor.

AYDINLIK'IN ÇOKTAN CIA TARAFINDAN YOK EDİLİRDİ
Aydınlık'la ilgili iddiaları açar mısınız?
Aydınlık gazetesi, kendilerinin iddia ettiği gibi ABD düşmanı değil. Zira yıllardan beri Türkiye'de yapılanların CIA tarafından icra edildiğini söyleyen gazete, çoktan yok edilirdi.
Neden yok edilmiyor?
Normalde MİT'in yaptığı bir operasyonu ABD karşıtı yayın organının alkışlaması gerekiyor. Mesela biz geçmişte ABD'ye çalışan üst düzey bir MİT ajanını yakaladık. Ama Aydınlık aleyhimize yayın yaptı. Ancak alkışlamadı. O zaman Aydınlık, "MİT çevresindeki CIA'ciler yükselmek için bu operasyonu gerçekleştirdi" şeklinde haberler hazırladı.

AYDINLIK'IN SINIR ÖTESİ MUHBİRİ
Aydınlık'a bilgi veren muhbir kim?
Halen Aydınlık gazetesinin muhabirliğini yapan ve bir internet sitesinde yazı yazan Tuğrul Keskingören adlı bir kişi var. Bu kişinin eşi, Yahudi asıllı ABD'li ile evli. Keskingören, ben ABD'yken PKK'yla ilgili istihbarat yapıyordu. Bu kişi Amerikanın öbür ucunda bile olsa her etkinliğe katılıyordu. Keskin gören 2001'de de Aydınlık Dergisi'nin ABD Temsilcisi oldu.