Televizyon
04 Eki 2010 11:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:40

EYLÜL AYINDA EN ÇOK ÇEKİŞME HANGİ PROGRAMLAR ARASINDA YAŞANDI? KADIN PROGRAMLARININ YENİ LİDERİ KİM?

İşte ulusal yayın yapan 28 kanalı kapsayan 'Televizyonun Medya Karnesi'

EYLÜL AYINDA EKRANLARDA ‘KOMEDİ’
SAVAŞLARI YAŞANDI

Ülkemizde 70 yıldır medya takibi konusunda faaliyet gösteren Interpress’in düzenli olarak, ulusal yayın yapan 28 kanalı kapsayan ‘Televizyonun Medya Karnesi’ başlıklı araştırma raporuna göre, Eylül ayında en çok çekişme komedi programları arasında yaşandı. Geçtiğimiz ay boyunca bir hafta Kanal D’de yayınlanan ve BKM Mutfak bünyesinde oluşturulan ‘Çok Güzel Hareketler Bunlar’ birinci olurken, diğer hafta ise Star TV’de yayınlanmaya başlayan Tolga Çevik’in oynadığı ‘Komedi Dükkanı’ çıkan haber sayısında lider oldu. Eylül sonu yazılı basında çıkan haber toplamlarında ise, her iki dizi de çıkan 65 haberle birinciliği paylaştılar. Kanaltürk’te yayınlanan ‘Medyatip’ programı ise çıkan 25 haber ile bu dizileri takip etti.

Acun Ilıcalı kıl payı Mehmet Ali Erbil’i geçti

Interpress’in aylık araştırma verilerine göre, on kanalların yayınladığı çeşitli yarışma programlarından 28 tanesi, toplam 363 haber ve yazıyla basında yer aldı. Acun Ilıcalı’nın yapım ve yönetmenliğini yaptığı Show TV’de yayınlanan ‘Var mısın? Yok musun?’ programı geçtiğimiz ayı 79 haberle birinci sırada bitirdi. İkinciliği 77 haberle Star TV’de yayınlanan, Mehmet Ali Erbil’in stüdyoda Gamze Topuz ile birlikte izleyicilerle buluştuğu, sunucu Hande Sarıoğlu’nun her gün farklı bir şehirden canlı bağlantılarla evlere konuk olup, hediyeler dağıttığı ‘Çarkıfelek’ programı alırken, Star TV’de yayınlanan ve Metin Uca’nın renkli sunumuyla gerçekleşen ‘Passaparola’ da üçüncü oldu.

Kadın programlarının yeni lideri İclal Aydın’la ‘Hayat Ağacı’ oldu

Kanalların aylık haber analizlerinin yer aldığı raporda, kadın programları kategorisinde yazılı basında yedi kanalın 159 haberi çıkarken, ilk sırada Kanal D’de sunuculuğunu İclal Aydın’ın yaptığı ‘Hayat Ağacı’ programı yer aldı. Show TV’de yayınlanan ve Seda Sayan’ın sunucuğunu yaptığı ‘Sabahın Sedası’ ikinci, yine Show TV’de özel tarifler, püf noktaları ve keyifli sohbetleriyle Derya Baykal’ın sunduğu ‘Deryalı Günler’ programı ise üçüncü oldu.

Okan Bayülgen tahtını geri aldı

Interpress’in yaptığı aylık televizyon araştırma raporuna göre, talk show programlarının yeni bir lideri oldu. Eylül ayı haber ölçümleri Okan Bayülgen’in ‘Disco Kralı’ programıyla yeniden birinci sıraya yükseldiğini gösterdi. Durul Bazan’ın oyunculuğu ve değişen konuklarıyla izleyicinin dikkatini çekerken ‘Gecekondu’ programı ikinci olurken, ‘Kral Çıplak’ programıyla da Okan Bayülgen listede üçüncülük elde etti.