Gündem
28 Mar 2024 21:45 Son Güncelleme: 29 Mar 2024 00:37

Eylem Tok ve oğlunun nasıl kaçtığı ortaya çıktı

Türkiye'nin konuştuğu kaza ile ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Gazeteci Emrullah Erdinç’in Youtube kanalında yayınladığı videoda kazadan sonra 17 yaşındaki T.C’yi kaçırmak için nasıl bir koşuşturmanın yaşandığı yeni görüntülerle gözler önüne serildi.

Emrullah Erdinç’in yayınladığı görüntülerde anne Eylem Tok’un kazayı haber alır almaz 20 dakika içinde olay yerine gittiği ve oğlunu alarak Ayşe Ceren Saltoğlu ile birlikte eve gittikleri sitenin kamera görüntüsü ile belgelendi.

Sonra tekrar evden çıkan Eylem Tok’un iddiaya göre ikinci kez olay yerine gittiği ve ölüm haberini almasıyla birlikte eve döndüğü kaçış planını yaptığı iddia edildi.

Eylem Tok’un eve gelmesinden kısa bir süre sonra kamera görüntülerine göre Bülent Cihantimur, saat 00.52’de taksiyle siteye geldi. Saat 01.08’i gösterdiğinde de oğlu ile birlikte evden çıktığı görüldü.

Emrullah Erdinç’in YouTube kanalında yayınladığı bir diğer görüntüde ise Bülent Cihantimur’un arabasının şarjının bittiği yer aldı.

Bir tırın arkasına park eden Cihantimur, oğlu T.C.’yi arkadaki arabaya teslim ettikten sonra şoförü ile havalimanı istikametine doğru ilerledi.

Oysa savcılık ifadesinde baba Cihantimur, Mecidiyeköy’e gittiğini söylüyordu. Yine kamera görüntülerine göre havalimanında Eylem Tok ve oğlu T.C.’nin pasaport kontrolü sırasında görevli polislerin T.C.’nin Amerikan pasaportunu uzun bir süre dikkatli bir şekilde incelemeleri de dikkat çekti.