Gündem
20 Mar 2024 09:28 Son Güncelleme: 20 Mar 2024 09:36

Eylem Tok olay yerine iki defa gelmiş… 'Kazada ölen var mı?'

Türkiye'yi sarsan trafik kazasında her gün yeni bir skandal patlak veriyor. Yazar Eylem Tok’un olay yerine iki defa gittiği ortaya çıktı. Tok’un olay yerinde bulunan polislere ve görgü tanığına ‘Kazada ölen var mı?’ dediği öğrenildi.

Medyaradar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Ozan Murat Aci’nin 2 Mart’ta hayatını kaybettiği kazada her gün yeni bir detay ortaya çıkıyor. Eylem Tok’un kazaya karıştığı 17 yaşındaki oğlu T.C.’yi eve götürdükten sonra iki defa olay yerine geldiği öğrenildi. Tok’un olay yerinde bulunan trafik polislerine ve görgü tanığına ‘Kazada ölen var mı?’ dediği iddia edildi. Aci ailesinin avukatlarını arayan bir görgü tanığı, ‘İlk sorduğunda yoldan geçen bir vatandaş olduğunu düşündük. Ancak belli aralıklarla gelip aynı soruyu iki defa sorunca bir anlam verememiştik. Yaralı sayısını sormuyordu. Sadece ölen olup olmadığını sordu. Hem polise hem de bize sordu. Biz olay yerindeyken kazaya karışan çocuklardan üç kişi vardı. Onlar da müdahale etmiyordu. Öylece olay yerine bakıyorlardı’ dediler.

CİHANTİMUR AVUKAT DEĞİŞTİRDİ!

Bülent Cihantimur’un ifadeye geldiği gün avukat değiştirdiği de ortaya çıktı. Cihantimur’un avukatı olarak vekalet verdiği kişi Tekirdağ Kapaklı’dan AK Parti aday adayı olan İlyas Karahan. Tekirdağ Barosu’na kayıtlı olan Karahan'ın genç yaşında Türkiye'nin en önemli davalarından birinde görev alması dikkat çekti. Öte yandan eylem Tok’un annesinin geçtiğimiz günlerde Oğuz Murat Aci’nin ailesiyle görüştüğü öğrenildi.

EYLEM TOK’U KİM YÖNLENDİRDİ?

Günlerdir konuşulan kazada tutuklu olan tek kişi Bülent Cihantimur’un çalışanı Ayşe Ceren Saltoğlu.. Aci ailesinin avukatı Hacı Orhan, eylem Tok’un telefon konuşmalarını Bülent Cihantimur’un çalışanlarının telefonundan yapmasın olayda nasıl bir organizasyon olduğunu gösteriyor. Orhan, ’Öncelikli olarak bu işleri bilen birilerinin akıl verdiği kesin. Eylem Tok’un kaçıştan önce kimlerle irtibata geçtiği HTS kayıtlarıyla ortaya çıkması muhtemeldi. Eylem Tok kritik aramaları Ayşe Ceren Saltoğlu’nun telefonlarıyla yapıyor. Bunu Saltoğlu’nun savcılıkta verdiği ‘Eylem hanımın şarjı bittiği için benim telefonumdan görüşmeler yapıyorduifadesiyle öğrendik. Olaya karışan çalışanların HTS kayıtları inceleniyor. Eylem Tok’un Ayşe Ceren Saltoğlu’nun telefonundan kimi aradıkları, kaç dakika görüştükleri ortaya çıkacak’ diye konuştu.

GÖRGÜ TANIĞI DAVANIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRECEK!

Oğuz Murat Aci’nin hayatını kaybettiği kazadan sonra 112’yi arayıp kazayı bildiren görgü tanığının anlatacakları ise davanın seyrini değiştireceğe benziyor. Bu Cuma gününe kadar ifade vermesi beklenen görgü tanığının, aile yakınlarına olay yerine gittiğinde Oğuz Murat Aci’nin hayatta olduğunu, kazaya karışan çocuklardan üçünün olay yerinde olduğunu ancak kendilerine yardım etmeden olay yerinden kaçtıklarını anlattılar.