Gündem
05 Eyl 2022 19:21 Son Güncelleme: 05 Eyl 2022 19:43

Eylem hazırlığındaki teröristler Diyarbakır'da yakalandı! Aramada çıkanlar şoke etti

Diyarbakır'da eylem hazırlığında olan 4 terörist yakalandı. Yapılan aramada teröristlerin üzerinde 1 savunma tipi el bombası ve 1 adet 7,65 milimetre çapında tabanca çıktı. PKK/KCK üyesi olduğu belirlenen teröristler gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde eylem hazırlığındaki PKK/KCK üyesi 4 terörist, 1 savunma tipi el bombası ve 1 adet 7,65 milimetre çapında tabanca ile gözaltına alındı." denildi.

 İFADE İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “PKK/KCK terör örgütünce şehir merkezlerinde silahlı ve bombalı eylem yapmak amacıyla oluşturulan YPS yapılanmasına Diyarbakır ilinde büyük bir darbe daha vuruldu. Diyarbakır Silvan ilçesinde eylem hazırlığındaki PKK/KCK terör örgütü mensupları yol kontrol noktasında yapılan uygulamada yakalandı. Şüphe üzerine durdurulan araçta yapılan aramada 1 adet savunma tipi el bombası ve 1 adet 7.65 mm çapında tabanca ele geçirildi. Araçta bulunan ve terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen 4 şüpheli Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Şahısların ifade işlemleri devam ediyor” denildi.