Polemik & Kulis
07 Kas 2012 12:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:21

EVRENSEL O HABER İÇİN ZAMAN'A ATEŞ PÜSKÜRDÜ; ZAMAN AYARLI YALAN!

Evrensel gazetesi, Zaman gazetesinin haberine 1. sayfadan "Zaman Ayarlı Yalan" başlığıyla yanıt verdi.

İşte Evrensel gazetesinde yeralan haber...

"ZAMAN GAZETESİ YAZARIMIZ YUSUF KARATAŞ’I HEDEF GÖSTERDİ"

Diyarbakır’da 9 Ekimde maskeli bir grubun Şehitlik Lisesi’ne yönelik molotof kokteylli saldırısında hafif yaralanan öğretmen ve gazetemizin yazarı Yusuf Karataş, Zaman gazetesi tarafından KCK yöneticisi ilan edildi.

Zaman gazetesi, kimlikteki soyadı “Karadaş” olan gazetemiz yazarını, Şanlıurfa’da KCK davasından tutuklanan BDP PM Üyesi Yusuf Karataş ile isim benzerliği yüzünden ‘KCK Yöneticisi Öğretmen’ olarak hedef gösterdi.

9 Ekimdeki saldırının ardından yaralanan öğretmenler, Başbakan Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı tarafından “kahraman öğretmenler” ilan edilmişti. Zaman’ın, 8 Mayısta Şanlıurfa’da düzenlenen KCK operasyonunda gözaltına alınan ve o tarihten bu yana tutuklu bulunan BDP PM Üyesi Yusuf Karataş’ın iddianamesinden yola çıkarak hazırladığı habere gazetemiz yazarı Yusuf Karataş dava açmaya hazırlanıyor. Zaman’ın yalanla örülü haberine tepki gösteren Yusuf Karataş, “İsteselerdi adı geçen kişinin ben olmadığımı rahatlıkla tespit edebilirlerdi. Ama birileri öğretmenlerin hedef yapılması amacına kurban edilmeliydi, o da ben oldum” dedi.
 
BAŞTAN SONA YALAN HABER...

Zaman Gazetesinde Orhan Karanfil imzasıyla yayınlanan ve hiçbir araştırma yapılmadan sadece isim benzerliğinden yola çıkarak hazırlanan haberde, hem BDP PM üyesi Yusuf Karataş, hem de öğretmen ve gazetemiz yazarı Yusuf Karataş hakkında yalan ve yanlış bilgiler yer alıyor.
 
8 Mayısta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve o tarihten bu yana Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan BDP PM Üyesi Yusuf Karataş Zaman Gazetesi’ne göre hâlâ dışarıda. Üstelik ‘örgüt yöneticiliği’ ile yargılanan Karataş, Şehitlik Lisesi’nde öğretmenlik yapıyor!
 
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız yazarımız Yusuf Karataş, öğretmenlerin hedef yapıldığı bir dönemde kendisi hakkında yapılan haberde dağ kadrosunun belirlediği dersleri, gençlere veren bir KCK yöneticisi olduğunun iddia edilmesinin çarpıcı olduğunu söyledi.
 
9 Ekimde Şehitlik Lisesi’ne maskeli bir grup tarafından yapılan molotoflu saldırıda yaralanan öğretmenlerden birisi olduğunu kaydeden Karataş, olayın ardından Milli Eğitim Bakanı’nın kendilerini kahraman ilan ettiğini hatırlatarak, “Şimdi ise KCK yöneticisi olmakla suçlanıyorum” dedi.
 
İSTESELER GERÇEĞİ ÖĞRENEBİLİRLERDİ

11 yıldır Diyarbakır’da öğretmenlik yaptığını vurgulayan Karataş, öğretmenler hedef haline getirilmek istendiği için haberde hiçbir araştırma yapılmadığını kaydetti.

Zaman’ın haberine göre Diyarbakır’da 11 yıldır öğretmenlik yapan Karataş, aynı dönemde BDP’nin Eskişehir İl Başkanlığı ve ardından Ş.Urfa il yöneticiliği yapmış ve Ceylanpınar’da siyasi eğitim vermiş!

Karataş, “En ufak bir araştırmada benim söz konusu kişi olmadığım anlaşılabilirdi. Sadece Şehitlik Lisesi’nin öğretmen listesine bakılsaydı benim kimlikteki soyadımın Karadaş olduğu görülebilirdi. Ama birileri öğretmenlerin hedef yapılması amacına kurban edilmeliydi ve o da ben oldum” dedi.
 
Molotoflu saldırıda yaralanmasının ardından kendisiyle ilgili bu haberin ilk olmadığını da söyleyen Karataş; “Olaydan sonra Habertürk gazetesi muhabiri de aramış, ‘Sizin Evrensel gazetesi yazarı olduğunuzu öğrendik. Olayla ilgili görüşlerinizi yayımlamak isteriz’ demişti. Ancak konuya dair ne söylediğimiz bir tarafa bırakan gazetede ertesi gün çıkan haber şöyleydi: O öğretmen Evrensel yazarı çıktı!” Karataş, bu yalan haber için gerekli hukuki yollara da başvuracağını belirtti.  (Diyarbakır/EVRENSEL)

BU HABERLERLE YENİ BİR OPERASYON İÇİN ALTYAPI MI HAZIRLANIYOR?

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı Kasım Birtek, AKP’nin harekete geçeceği konulara bu tarz haberlerle altyapı hazırladığını söyledi. Kürt siyasetçiler, KESK’li yöneticiler ve şimdi de üyeleri için böyle bir alt yapı hazırlandığına dikkat çeken Kasım Birtek, “Bu operasyon bir sürgünün de alt yapısı olabilir. Orasını şimdiden kestirmek zor ama AKP mağduriyet dönemlerini geçtikten sonra herkesi mağdur hale getirmek için çabalıyor” diye konuştu. Emekçiler üzerindeki baskının iyice arttığını belirten Birtek, Yusuf Karataş hakkındaki haberleri de bu kapsamda gördüklerini ifade etti. Daha önce kendisi hakkında da cemaat yayın organlarında benzer haberler çıktığını hatırlatan Birtek, “AKP önünde dikensiz gül bahçesi görmek istiyor ama sendika olarak bu durumu kabul etmeyeceğiz” dedi.

İŞTE ZAMAN’IN O HABERİ!

2 Kasım tarihli Zaman Gazetesi’nde Orhan Karanfil imzasıyla yayınlanan ve yazarımız Yusuf Karataş’ın hedefe konduğu haberde hiçbir dayanağı olmayan iddialar sıralanmış, şu ifadelere yer verilmişti; “Terör örgütü PKK yandaşları 9 Ekimde Diyarbakır Şehitlik Lisesi’ne molotofkokteylli saldırı düzenlemişti. 3 öğretmen ile 2 öğrencinin yaralandığı olay Türkiye’nin gündemine oturmuştu. O saldırıda hafif yaralanan öğretmen Y.K.’nin KCK bünyesinde faaliyet gösteren kent meclisleri davasında tutuksuz olarak yargılandığı ortaya çıktı. Terör örgütünün belirlediği müfredat doğrultusunda BDP’nin siyaset akademilerinde eğitim verdiği tespit edilen Y.K., terör örgütüne üye olmak ile suçlanıyor. Hakkında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istenen Y.K.’nin Şehitlik Lisesi’ndeki öğretmenlik görevi de halen devam ediyor.”
 
Haberin linki:
http://evrensel.net/news.php?id=40138