Gündem
16 Eki 2015 14:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:56

Evrensel gazetesine 'Gollum-Erdoğan' soruşturması!

Evrensel gazetesine Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı.

Evrensel gazetesine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Yüzüklerin Efendisi filmi karakteri Gollum'u yan yana koyduğu fotoğrafı paylaştığı için ceza alan doktor Bilgin Çiftçi'nin haberini yaptığı gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Evrensel'in haberine göre; gazetenin sorumlu yazı işleri müdürü Vural Nasuhbeyoğlu, 19 Ekim Pazartesi günü için ifadeye çağırıldı.

Haberde “Aydın Dalaman Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli doktor Bilgin Çiftçi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Gollum’un “yeme, şaşma, hayret” hallerinin yan yana konulduğu fotoğrafı sosyal medyada paylaşmasının ardından hem adli hem de idari soruşturmaların hedefi oldu” diye yazılmış ve “Çiftçiye hekimlerin, hastalar ve medikal gruplarla ilişkilerini düzenleyen meslek yönetmeliğine uymadığı gerekçesiyle 20 ihtar puanı cezası verdi. Çiftçi’nin cezaya yönelik itirazı da reddedildi” denilmişti.

Doktor Bilgin Çiftçi’ye de, fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştığı için Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla memuriyetten men cezası verilmişti. Üstelik ceza, ilk raporunda Erdoğan için kullandığı ‘övgü’ içerikli ifadeler nedeniyle tarafsızlığı tartışılır hale gelen Aydın Halk Sağlığı Müdür Yardımcısına hazırlatılan ikinci rapor üzerinden verilmişti.