Gündem
05 Mar 2013 15:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:03

EVİ ELİNDEN ALINMAK ÜZERE OLAN MEHMET ŞEVKİ EYGİ'YE MÜJDE! (MEDYARADAR- ÖZEL)

Sultanahmet'deki evi için tapu iptal davası açılan yazar Mehmet Şevket Eygi'ye iyi haber geldi..

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Sultanahmet’deki evi için tapu iptal davası açılan yazar Mehmet Şevket Eygi’yi ziyaret etti.
 
Geçtiğimiz günlerde gezeteci yazar Mehmet Şevket Eygi’nin Bizans Magnaura Sarayı kalıntıları üzerinde olduğu iddia edilen tapulu mülkü hakkında İstanbul Milli Emlak Müdürlüğü (Hazine) tarafından tapunun iptali ve mülkün kamulaştırılması ile ilgili dava açıldığı haberleri basında yer almıştı.
 
Bunun üzerine açıklama yapan Eygi, 30 yıldır oturduğu evinden ayrılmak istemediğini, mecbur kalırsa kitaplarını satıp yurt dışına çıkabileceğini söylemişti.
 
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir konunun basında yer almasından sonra, yazar Mehmet Şevket Eygi’yi ziyaret ederek, Eygi’ye Aralık 2012’de Anıtlar Kurulu’nca onaylanan en son koruma amaçlı imar planında saray kalıntısı üzerinde bulunan parsele 9.50 irtifa (3 kat) konaklama- konut fonksiyonu verildiğini yani konutun olduğu gibi korunduğunu söyledi.
 
Mehmet Şevket Eygi de tapu iptali davasının Milli Emlak tarafından geri çekildiğini öğrendiğini ve çok sevindiğini belitti.
 
Başkan Demir’in açıklamalarıyla da rahat bir nefes alan Eygi, Fatih’i ve Sultanahmet’i çok sevdiğini, Sultanahmetten uzakta bir yerde yaşamayı hiç düşünmediğini ancak son birkaç gündür yaşadığı olaydan dolayı büyük üzüntü ve hayal kırıklığı yaşadığını dile getirdi.

MEDYARADAR- ÖZEL