Gündem
04 Mar 2013 17:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:03

EV ALIRKEN DİKKAT! EN ÇOK ŞİKAYET EDİLEN FİRMALAR HANGİLERİ?

Ev ya da ofis sahibi olmak isteyenler için yüzlerce projeden seçim yapmak oldukça zor. Özellikle markalı konutlarda kıyasıya rekabet sürerken her proje kendine has özellikleri ve avantajları ile ön plana çıkmaya çalışıyor.

  Sikayetvar.com’a gelen yatırımcı şikayetleri konutların aslında çok fazla sorununun olduğunu gözler önüne seriyor.

İlk sıra TOKİ Konutları’nın
Toplam 766 adet şikayet içeren Sikayetvar.com’un verilerine göre en fazla şikayet alan konutlar arasında TOKİ’nin inşa ettikleri yer alıyor. 73 adet şikayet alan TOKİ konutlarından ev sahibi olanların şikayetleri çok çeşitli. Özellikle yapı ve tesisat sorunlarından oluşan şikayetlerden bazıları ‘çatıdan yağmur suyu geliyor’, Evimizin banyosu aşağıya su akıtıyor’, ‘Su tesisatı çok kötü’ başlıklarıyla yayınlanıyor.  TOKİ Konutları’ndan sonra en fazla şikayet edilen firma Fi Yapı. 57 şikayet alan firmanın şikayetlerinden özellikle teslimat gecikmeleri önemli bir kısım oluşturuyor. Listede 3. sırada 35 şikayetle Dumankaya İnşaat yer alırken Ulusoy İnşaat’ın 23 adet yatırımcı şikayeti bulunuyor. Listenin diğer isimleri ise; 18 şikayet ile Ukra, 17 şikayet ile Yeşil inşaat ve Kiptaş, 15 şikayet ile Sur Yapı ve Ali Bostancı İnşaat, 13 şikayet ile Avrupa Konutları. Avrupa Konutları için en fazla gelen şikayet konusu ‘güvenlik yetersizliği’

Markalı konutların önemli sorunu ‘yüksek aidat’


 En fazla yapı, tesisat ve gecikmiş teslimat sorunlarını içeren listede diğer bir büyük şikayet konusu ise ‘yüksek aidat’.Yüksek meblağlarda aidat ödeyen yatırımcılar sikayetvar.com’da  bu konuyla ilgili en faza Sinpaş GYO’nun projelerinden yakınıyor. Sinpaş GYO. yatırımcılarından gelen 15 şikayetle 11. sırada bulunuyor. Listede en fazla şikayetçi olunan konulara bakıldığında, ilk sırada su tesisatı ve elektrik kaçağı ile ilgili eksikler yer alıyor. İkinci sıradaki şikayet konusu ise ödemelerin yapılmasına rağmen geciken teslimatlar. Yüksek aidat ise yatırımcıların üçüncü önemli sorunu.  Güvenlik yetersizliği ve  sürekli firmalardan gelen reklam içerikli mesajlar yatırımcıları rahatsız eden diğer konular. Sitede konutlarla ilgili ilginç şikayetlerde yer alıyor:

 Ukra İnşaat Evde Küf Oluştu!
Hakan N. | 07 Ocak 2013 16:40 Ağustos 2012 de Ukra Hane Plus projesinin B blokundan bir ev aldım. Daha sonra evi kiraya verdim. 2 ay önce kiracım evin çok rutubet olduğunu ve küf oluşmaya başladığını söyledi. Ayrıca evin belli yerlerini yosun tutmaya başladı. Kendisi yönetime konuyu bildirdi ve tadilat yapılacağı söylendi. Sıkıntı apartmanın genelinde mevcutmuş. Ancak o zamandan beri ne tadilat olmuş ne bir haber gelmiş. Koridoru su basmış. Kiracımın eşyaları da zarar görmüş durumda. Acilen bu konu ile ilgili Ukra İnşaat firmasının gerekli aksiyonu alıp gereken tadilat ve düzenlemeleri yapmasını istiyorum.

 Sinpaş GYO Ev Çok Ses Geçiriyor Komşumla Aynı Evde Yaşıyoruz Sanki!

Günay V. | 20 Temmuz 2012 11:23 Sinpaş Bursa modernden aldığım dairenin satışında son teknolojiyle üretildiği ısı ve ses yalıtımının yapıldığı söylendi. Ancak gerçeğin öyle olmadığı taşındıktan yaklaşık bir yıl sonra üst katıma üç çocuklu bir ailenin taşınmasından sonra ortaya çıktı. Her akşam evde olmak kabusa döndü. Evimin içinde yaşayamaz duruma geldim.İnanılmaz bir gürültü evimin içinde.Attıkları her adım özellikle çocukların koşuşturmaları sonucunda ortaya çıkan gümbürtü dayanılmaz. Sıradan bir dairede bile böyle bir sıkıntı yaşamamışken markalı bir konut projesine çuvalla para döküp bu eziyete bu kabusa dayanabilmek imkansız. Dayanmak zorunda da değilim zaten.Sorunumun hemen ama hemen çözülmesini istiyorum. Aksi taktirde hukuki yollara başvuracağımı bildiririm.

 Ukra İnşaat Evde Küf Oluştu! Hakan N. | 07 Ocak 2013 16:40 Ağustos 2012 de Ukra Hane Plus projesinin B blokundan bir ev aldım. Daha sonra evi kiraya verdim. 2 ay önce kiracım evin çok rutubet olduğunu ve küf oluşmaya başladığını söyledi. Ayrıca evin belli yerlerini yosun tutmaya başladı. Kendisi yönetime konuyu bildirdi ve tadilat yapılacağı söylendi. Sıkıntı apartmanın genelinde mevcutmuş. Ancak o zamandan beri ne tadilat olmuş ne bir haber gelmiş. Koridoru su basmış. Kiracımın eşyaları da zarar görmüş durumda. Acilen bu konu ile ilgili Ukra İnşaat firmasının gerekli aksiyonu alıp gereken tadilat ve düzenlemeleri yapmasını istiyorum.

 Fİ YAPI Sıcak Su Vermiyor! Zeynep Ö. | 18 Haziran 2012 10:30 Fiyapı Tuzla 2.etapta ev sahibiyim. Daireme ait tek kuruş aidat v.s borcum olmamasına rağmen sıcak su verilmiyor. Gerekçe olarak da diğer dairelerin borçları gösterilmektedir. Daireyi satın alırken yapılmış sözleşmeyi madde madde okudum. Bu tarz uygulamadan bahsedilmiyor. İşin ilginç tarafı kullanamadığım doğalgazın ortak kullanım bedeli olarak mayıs 2012 aidatına yansıtılmış olması. Konunun acil olarak halledilmesini istiyorum. Konu hakkında izlemem gereken yol konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.

Yasegül Özdemir

www.emlakeki.com