Gündem
08 Mar 2012 14:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:25

EUROVISION EUROVISION OLALI BÖYLE GRUP GÖRMEDİ!

Bakü'de düzenlenecek olan Eurovision Şarkı Yarışması'nda Rusya'yı, ilginç bir grup temsil edecek!

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenecek olan 57. Eurovision Şarkı Yarışması’nda Rusya’yı, babuşkardan yani yaşlı ninelerden oluşan "Buranovskiye Babuşki" (Buranovalı Nineler) adlı grup temsil edecek.

Rus Rossiya 1 televizyonu tarafından dün akşam canlı olarak yayınlanan 2012 Rusya Eurovision Şarkı Yarışması elemeleri sonucunda Rusya’yı bu yıl Eurovision’da temsil edecek şarkı belli oldu.

Bu yıl Bakü’de 22-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek Eurovision Şarkı Yarışması’nda Rusya’yı "Buranovskiye Babuşki" adı verilen ve 8 yaşlı kadından oluşan grup, "Party for Everybody" şarkısıyla temsil edecek.

2010’DA OLMADI 2012’DE SEÇİLDİLER

Udmurtya Cumhuriyetin’in Buranova köyünden olan ve isimlerini buradan alan yaşlı ninelerden ancak sadece 6 ninenin sahnede yer almasına izin verilecek. Nineler şarkıyı yöresel dilleri ile seslendirip şarkının nakarat kısmını ise İngilizce söyleyecek.

Buranovskiye Babuşki grubu, aldığı oylar sayesinde 25 aday arasından Rusya’yı temsil etme hakkı kazanırken daha önce iki defa Eurovision’da sahne alan ve bir de birincilik kazanan Dima Bilan, Tatu grubundan Yuliya Volkova ile söylediği düet şarkıyla ikinciliği, Aida-Timati düeti ise üçüncülüğü elde etti.

Buranovskiye Babuşki grubu, daha önce 2010 yılındaki elemelere de katılmış ancak elemeyi kazanamamıştı.