Dünya
24 Mayıs 2021 14:51 Son Güncelleme: 24 Mayıs 2021 15:10

Eurovision birincisi Maneskin grubundan uyuşturucu iddialarına ilişkin açıklama!

Eurovision 2021 Şarkı Yarışmasında, 524 puanla birinci seçilen Rock grubu Maneskin'in baş solisti Damiano David uyuşturucu iddialarına ilişkin konuştu. David, iddialar nedeniyle 'gücendiğini' söyledi.

Hollanda'da, 65'incisi düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nda "Zitti E Buoni" adlı şarkısıyla İtalya'yı temsil eden Maneskin rock grubu, baş solist David'in canlı yayında uyuşturucu içtiği iddialarına 'BBC Breakfast' programında yanıt verdi. 

David, "Bize 12 puan verdikleri andı ve bu arada Thomas bir bardak kırdı, bu yüzden tezahürat yaparken camın kırıldığını gördüm ve 'aman tanrım, ne oldu' diye bakıyordum. Gerçekten gücenmiş hissediyorum" dedi. 

İddiaların başarılarını gölgelediğini belirten David, "Biz müziğe büyük bir tutku duyan gençleriz ve bu bizim başarımızı gölgede bırakıyor. Uyuşturucu testi yaptıracağız ve bunların hepsinin spekülasyon olduğunu kanıtlayacağız. Bugün birkaç saat içinde uyuşturucu testi yaptıracağım. Gerçekten kırıldığımızı söyleyeyim" diye konuştu. 

​26 ülkenin katıldığı yarışmada, 524 puanla birinci seçilen Rock grubu Maneskin'in baş solistinin canlı yayınlanan kutlamalar sırasında içki şişelerinin arkasına eğildiği görüntüler uyuşturucu içtiği iddialarına neden olmuştu. Görüntülerin Twitter'da hızla yayılmasının ardından grup, iddiaları yalanlayan bir açıklama yayımlamıştı. 

Avrupa Yayın Birliği ise "Grup, yöneticileri ve heyet başkanı, sahne arkasında uyuşturucu bulunmadığını bize bildirdi ve masalarında bir bardak kırıldığını şarkıcının da bunu temizlemek için eğildiğini bildirdi. Grubun oturduğu alanda cam kırıkları olduğunu gördük. Olayla ilgili görüntüleri incelemeye devam ediyoruz ve kamuoyunu bilgilendireceğiz" açıklaması yaptı.