Gündem
16 Eyl 2015 08:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:53

Etyen Mahçupyan'dan Erdoğan iddiası! "Kongreye müdahale etti çünkü..."

Etyen Mahçupyan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti kongresinde, Davutoğlu'nun listesine müdahale ettiğini söyledi.

CNN Türk'te "Ne Oluyor?" programında Şirin Payzın'ın sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eski başdanışmanı ve Akşam yazarı Etyen Mahçupyan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti kongresine, müdahale ettiğini söyledi.

Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti kongresi için hazırladığı MKYK listesinin "parti sosyolojisi tarafından tepki gördüğünü" iddia eden Mahçupyan, Erdoğan'ın müdahale ederek krizi bitirdiğini açıkladı.
Mahçupyan şöyle dedi:

ERDOĞAN MÜDAHALE ETMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNDÜ

Şimdiye kadar doğrudan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın etkisi vardı. Şu anda alana müdahalesi şeklinde yaşandı. Biraz serbest bıraktı AK Parti'yi. Neler olacağını görmek istedi, gördü. Ama gördüğü şey onun müdahalesini gerektiren bir durum yarattı. O da müdahale etti.

PARTİ İÇİNDE GERİLİM VARDI

AK Parti sonuçta kendi kongresine gidiyor ve nasıl bir mekanizma oluşacağı merak konusuydu. Orada bir gerilim doğdu parti içinde Erdoğan da müdahale etti. Müdahalesi ile de ne kadar vazgeçilmez olduğunu gösterdi. Başta bir MKYK listesi vardı. O lise parti sosyolijisinde bir tepki uyandı. Bu tepki Başbakan'a karşı çıkınca seçime giden bir parti için bu baya bir sorun demek. Dolayısıyla da müdahale edildi.