Gündem
03 Eyl 2015 17:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:51

Ethem Sarısülük davasında flaş karar! O polis serbest bırakıldı!

Gezi Parkı olayları sırasında Ankara'daki protesto gösterilerinde vurularak öldürülen Ethem Sarısülük'ün katil zanlısı polis memuru Ahmet Şahbaz tahliye edildi.

Şahbaz hakkında verilen 7 yıl, 9 aylık hapis cezası Yargıtay Ceza Kurulu tarafından usülden bozulmuştu. Tahliye kararını Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi verdi.

DURUŞMA AKSARAY'A ALINMIŞTI
Yargıtay’ın bozma kararı sonrasında 7 Eylül’de yeniden görülmesi planlanan ancak Ankara Valiliği’nin polisin "can güvenliği" gerekçesiyle davanın başka bir kente naklini istediği davada, Yargıtay bu talebi onaylamış, dava Aksaray’a alınmıştı.

ARA KARARA ALT MADDE EKLENDİ
Nakil kararını kayda giren Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay kararı uyarınca dava dosyasını Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi bu ara kararına bir alt madde de ekledi ve polis Ahmet Şahbaz’ın tahliyesine karar verdi.

GEZİ EYLEMLERİNDE BAŞINDAN VURULDU
Ethem Sarısülük,  iki yıl önce Ankara Kızılay'da bulunan Güvenpark'taki Gezi eylemlerinde polis memuru Ahmet Şahbaz tarafından başından vurularak ağır yaralanmış, 14 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybetmişti.