Gündem
03 Haz 2014 16:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:15

Ethem Sancak'ın aldığı BMC'ye bir ayda yeni ortak!

Mehmet Emin Karamehmet'ten borçları karşılığında TMSF'ye geçen ardından da Ethem Sancak'ın sahibi olduğu Es Mali Yatırımlar'a satılan BMC'ye şimdi de Katarlı ortak geliyor.

 Mayıs ayında Tasarruf Mevduatı sigorta Fonu'nun ( TMSF ), ihaleye çıkardığı ve Ethem Sancak'ın sahibi olduğu Es Mali Yatırımlar tarafından satın alınan BMC'ye Katarlı ortak geliyor.

Rekabet Kurumu'nda yer alan duyuruya göre, şirkette 196.8 milyon liralık sermaye artırımı yapılacak. Böylece 300 milyon liraya çıkacak hisselerin 150 milyon liralık bölümü ise Katar Silahlı Kuvvetleri Endüstri Komitesi'ne ait olacak.

TMSF Çukurova Holding’in borçları nedeniyle geçen yıl el koyduğu BMC’nin 751 milyon liraya Es Mali Yatırım’a satışını onaylamıştı. Es Mali Yatırım ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak da TMSF’nin ihalesinin ardından BMC ile Katar devletinin de ilgilendiğini belirterek, “Onlarla görüşmelerimiz devam ediyor. O ortaklıkla beraber, finansmanı da çözeceğimiz bir model geliştiriyoruz. Kesinleşince duyuracağız” demişti.