Gündem
11 Ağu 2014 16:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:33

Ethem Sancak alamadı Urfalı aldı

Sky360 ve Akşam gazetesinden sonra BMC'yi de satın alan Es Mali Yatırım ve Danışmalık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Ethem Sancak, hangi işten eli boş kalktı..

Sky360 ve Akşam gazetesinden sonra BMC'yi de satın alan Es Mali Yatırım ve Danışmalık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Ethem Sancak bir süreden beri Özlem Et ile ortaklık görüşmeleri yapıyordu.

Edinilen bilgilere göre taraflar masadan eli boş kalktı. Sancak ile anlaşmaya varılmaması sonrası ikinci görüşme Şanlıurfalı et komisyoncusu İhsan Yıldız ile yapıldı ve şirketin yarısı Yıldız’a satıldı.

Bundan 20 yıl kadar önce İstanbul Tuzla'da temeli atılan, pazar payı yüzde 6-7 seviyelerinde olan Özlem Et, geçtiğimiz haziran ayı başında işadamı Ethem Sancak ile ortaklık görüşmelerine başladı. Plan, şirketin yüzde 50’sini satmaktı. Görüşmeler bir ay kadar sürdü. Ancak taraflar anlaşmaya varamadı.

Sancak ile ortaklık görüşmelerinin sonuçsuz kalmasından sonra ikinci bir isim ile masaya oturuldu. Şanlıurfa merkezli Özyıldız Tarım Gıda şirketinin sahibi İhsan Yıldız ile yapılan görüşmeler sonrası taraflar masadan anlaşarak kalktı. Varılan anlaşmaya göre şirketin yüzde 50’si Yıldız’a satıldı. Şirketin toplam değeri ise 150 milyon TL olarak belirlendi.

DEVİR İŞLEMLERİ YAPILIYOR

Özlem Et Genel Koordinatörü Dr. Ahmet Yücesan, hisse devir işlemlerinin sürdüğünü ifade ederek Eylül başı itibari ile resmi işlemlerin sonlanmış olacağını kaydetti. Yücesan, yeni ortak ile fiili sürecin devam ettiğini kaydederek, Sancak ile neden anlaşmaya varılamadığı konusunda “Özlem Et ya onlar için küçük geldi veya büyük geldi. Bize söyledikleri, işlerinin yoğunlaştığı, ekiplerinin dağıldığı bu alana yoğunlaşamayacakları yönünde oldu. Belki de böylesi daha iyi oldu. İhsan Yıldız, sektörün içinden bir isim. Çok sayıda büyük sanayicinin etini tedarik ediyor. Yıllardır et komisyonculuğu yapıyor. Kendileri de besi yapıyor” dedi. Yücesan, şirketin bir takım borçları olduğunu, yapılan ortaklık sonrası bu borçların kapatıldığını kaydetti.

200 kadar çalışanı bulunan Özlem Et’in 2013 yılı sonu cirosu ise 112 milyon TL olarak kayıtlara geçti. Şirketin yüzde 50’sinin İhsan Yıldız’a satışı sonrası kalan hisse ise şirketin kurucusu Recep Coşkun’a ait.

Dinçer Gökçe/Hürriyet