Esra Ezmeci’den ağızları açık bırakan itiraf: ‘Eş değiştirmek için özel gemiler var’

Klinik Psikolog ve Yazar Esra Ezmeci, eş değiştirme fantezisi için özel gemilerin olduğunu hatta evli bir danışanının orada tanıştığı bir adama aşık olarak Almanya'ya gittiğini açıkladı.

Esra Ezmeci’den ağızları açık bırakan itiraf: ‘Eş değiştirmek için özel gemiler var’ - Sayfa 1

Gökay Kalaycıoğlu'nun sunumuyla Haberler.com'un YouTube kanalında yayınlanan Haber Bahane programının bu haftaki konuğu Klinik Psikolog ve Yazar Esra Ezmeci oldu. 

19
Esra Ezmeci’den ağızları açık bırakan itiraf: ‘Eş değiştirmek için özel gemiler var’ - Sayfa 2

İlişkilerde fantezinin yerini anlatan Ezmeci, Türkiye'de eş değiştirme fantezisi için özel gemilerin olduğunu hatta evli bir danışanının orada aşık olduğu adamla Almanya'ya gittiğinden bahsetti.

29
Esra Ezmeci’den ağızları açık bırakan itiraf: ‘Eş değiştirmek için özel gemiler var’ - Sayfa 3

"ÇİFTLERİN ARASINDA KESİNLİKLE FANTEZİ OLMALI"

"İlişkilerde fantezilerin yeri ne?" sorusu üzerine konuşan Ezmeci, "Farklılık arayışı ve insanın monotonluk kurtulması fıtratında var. Bir yerde bir şey tek düzeyse iyi bile olsa bir yerden sonra farklılık bulmak istiyor. İnternet ve sosyal medya dünyasının bize gösterdiği çok pornografik ya da çok uçak şeyler yaşama algısı var. Çok farklı fanteziler yaşayanlar var. Swinger, grup ve diğerleri. Bunlar kimine göre farklılık kimine göre de fantezi. İnsanlar bunu eşlerini söyleyemiyor. Erkekler ayıplanmamak için bunu dışarıda arıyor. Çiftlerin arasında kesinlikle fantezi olmalı. Dozunda olan fanteziler evliliği besler. İki kişinin arasında olan her şey fantezi olabilir. Buna yatak odasının tavanına ayna yaptırmak ve cinsel içerikli filmler izlemek de dahil" dedi.

39
Esra Ezmeci’den ağızları açık bırakan itiraf: ‘Eş değiştirmek için özel gemiler var’ - Sayfa 4

"İLİŞKİDE EŞ DEĞİŞTİRMEK FANTEZİ DEĞİL SAPKINLIKTIR"

Fantezi ve sapkınlık arasındaki ayrımın bilinmesi gerektiğini söyleyen Ezmeci, "Hayatını tehlikeye atmadığın ve canını acıtmadığın sürece her şey fantezidir. 3. kişinin devreye girmesi, eş değiştirmek işin içine girerse o sapkınlık boyutudur. Bu durumu normalleştiren bir kesim var. Bizim kültürümüzde bu normal değil. Eşini başka bir insanla ilişkiye girmek izlemek isteyen insanlar da var" ifadelerini kullandı.

49