Röportaj
05 Eki 2013 11:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:41

ESRA EROL : O REYTİNGLERİ NASIL ALDIM BİR DE BANA SORUN!

Evlilik programlarının kraliçesi Esra Erol, verdiği röportajda başarılarının sırrını açıkladı.

İclal Aydın, Esra Erol'la Seninle dergisinin ekim sayısı için keyifli bir söyleşi yaptı.Başarılı sunucu özel hayatına dair samimi açıklamalarda bulundu.

İşte Esra Erol röportajından bazı başlıklar :

Birbiri ardına benzerleri yapılan ve televizyonculukta pek çok şeyin değişmesine yol açan evlilik programları onunla başladı. Çok sevildi, çok eleştirildi. Giyiminden evliliğine her yönüyle konuşuldu.

Gündüz kuşağındaki taşları oynatan işlerden birinin mimarı Esra Erol. Bir uzak yol deniz kaptanı adeta. Medya dünyası içinde Nazlı Öztarhan ve Gupse Özay'ın onun için ayrı bir yeri var. Nazlı Öztarhan Star TV'de çalıştığı o yıllarda Esra'nın video kayıtlarını yöneticilerine izletmek istermiş.

Çok inanır ve desteklermiş Esra'yı. Yıllar sonra Esra, Star TV'nin çok izlenen ve çok tartışılan evlilik programını sunmaya başladığında en çok sevinenlerden biri olmuş. Bu yüzden Esra, onun için "O benim uğurum" diyor. Onu ulusal anlamda başarıya götüren Star TV'den öncesine dönersek... "Peki her şeyi değiştiren o gün... Nasıl bir gündü o gün? Neler oldu?" diye soruyorum. Esra gülerek anlatıyor:

"O REYTİNGLERİ GIDIM GIDIM ALDIM"
"Yerel bir kanala program yapıyordum. Bitti. Para kazanabilmek için ufak tefek işlerle uğraşıyordum. Bir gün Flash TV'den aradılar. Programı onlar daha önce başlatmış ama istedikleri gibi olmamış. Beni çağırdılar. Aman ne korkunç bir gündü bilsen... Bileğimi burktum, fön çektirmiştim yağmura yakalandım, saçım yapıştı kafama. Yolda beş liralık şemsiye aldım, kırıldı uçtu gitti. Kanala ulaşana kadar başıma gelmedik kalmadı yani. Sonra oturduk konuştuk. Bu program böyle olmaz dedim. Eve git fikirlerini yaz gönder dediler. İnsan hikayesi katmamız gerektiğini söylemiştim. Neyse yazdıklarımı kabul ettiler, başladım. Var ya, öyle ter döktüm, öyle didindim ki... Gıdım gıdım, basamak basamak aldım o reytingleri. 01, 02, 03 derken Flash TV'de 1 reyting gördük biz o programla... Program öyle izleniyordu ki, insanlar kanalın kapısına gelmeye başladı. Derken, kısa bir süre sonra Star TV'den aradılar."

"Ne yaptın telefon gelince?" diye soruyorum sabırsızlıkla. Yanıtının bitmesini beklemeden soruları yapıştırıyorum, o da sabır ve nezaketle yanıt veriyor. "Ali'yi aradım. (Eşi Ali Özbir) Ali de atla gel bir konuşalım dedi." Ali ile 2,5 yıla yakındır beraberlermiş o tarihte. Oturup konuşmuşlar. Sonunda Esra Star TV'ye geçmiş. Ve hızla değişmiş yaşamı.

ZOR ANLARDA ALİ VİCDANIM OLUR
"Bir röportajında Ali benden kaçıyordu demişsin. Neden kaçıyordu ki, nasıl kaçıyordu yani?" diye soruyorum.

"Ben çok saf ve çok çocuktum o zamanlar. Bugünkü aklım ve tecrübemle belki daha farklı davranabilirdim ama o sırada o kadar büyük bir hayat mücadelesi içindeydim ki... Ali buna değer veriyordu. Beni incitmek istemiyordu. Benimle birlikte olursa, bu ilişkinin sorumluluğunu almak zorunda hissedecekti kendini.

Muhtemelen buna da hazır değildi ama uzak da duramıyordu. Buluşuyorduk, çok güzel vakit geçiriyorduk, çok güzel eğleniyorduk, sonra Ali yine yok oluyordu. Aradan bir zaman geçiyordu, arıyordu 'Hadi bir yemek diyelim' diye. Biz Ali'yle çok güzel susarız İclal, biliyor musun? Öyle güzel susarız ki yan yana... Öyle güzel vakit geçiririz ki beraber. Birbirimizin dünyasını tamamlayan parçalarımız var, onlar buluşuyor."

EŞİM DENGEM BENİM
Başarılı ve sevilen kadınlarının yaşamına bakarsanız, uzun süreli ilişkilerin kadınları olduğunu görürsünüz. Merly Streep, Sophia Loren şimdi ilk aklıma gelenler. "Nasıl dayanıyorsun?" diye sorduğumda, "Ali ve evliliğim sayesinde. Ali dengem benim" diyor Esra Erol hiç tereddüt etmeden.