Televizyon
20 Ara 2018 10:51 Son Güncelleme: 20 Ara 2018 11:55

Esra Erol çağrı yaptı, 10 dakikada 500 bin TL topladı!

Türk Kızılayı, 150. kuruluş yıldönümü kapsamında sunucu Esra Erol işbirliği ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın da desteğiyle 'Kolide Ne Var?adlı sosyal sorumluluk projesi başlattı. Erol'unçağrısıyla izleyiciler, 10 dakika içerisinde 50 bin SMS attı.

Esra Erol, Türk Kızılayının 'Kolide Ne Var?'sosyal sorumluluk projesine destek amacıyla seyircisine çağrıda bulundu. İzleyiciler 10 dakika içerisinde 50 bin SMS atarak 500 bin TL bağışta bulundu.

TÜRK TELEVİZYON TARİHİNE GEÇTİ

"Kolide sevgi var, kardeşlik var, paylaşmak var, umut var, gelecek var, güzel yarınlar var" sloganıyla başlayan sosyal sorumluluk projesi canlı yayında başladı. Proje, Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık'ın ATV'de yayınlanan Esra Erol'da programına katılımıyla start aldı.

Proje başlangıcının yapıldığı Esra Erol'da programını izleyen milyonlarca kişi kampanyaya destek oldu. Projeye bireysel olarak destek olmak isteyen 50 bin kişi 500 bin TL bağışta bulunarak Türk televizyon tarihinde bir ilke imza attı.

"HAZİRAN 2019'A KADAR DEVAM EDECEK"

Canlı yayında SMS sonuçlarını değerlendiren Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, "150 yıllık köklü bir kuruluş olan Türk Kızılay tarihinde, bu kadar kısa zamanda rekor bağış" diyerek şaşkınlığını gizleyemedi. Kampanya sponsor firmaların desteğiyle hazırlanan kolilerde öğrenciler için 3 parçadan oluşan mont, bot, kazak, pantolon ile diş fırçası ve diş macunu yer alırken; anne ve baba için de 1'er parça hediye giysi bulunuyor. Hediye kolileri, öğrenciler adına okullara ulaştırılarak okul yönetimlerine teslim edilecek. Sponsorların ve bağışçıların desteği ve okulların ihtiyaç talebi doğrultusunda hedeflenen 1500 okula Haziran 2019'a kadar devam edecek.