Polemik & Kulis
02 Haz 2021 15:45 Son Güncelleme: 02 Haz 2021 18:58

Esra Elönü'den Hasan Öztürk'e zehir zemberek sözler! 'Çalışanlarına köpekmiş gibi davranan...'

Gazeteci Hasan Öztürk, TRT ekranlarında katıldığı canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hayvan hakları konusunda bir soru yöneltti. Ancak o soru, medyada büyük bir polemiğin de işaret fişeği oldu.... İ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam TRT 1 ve TRT Haber'in ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, hayvan sevgisinden ve hayatını kaybeden muhabbet kuşundan yola çıkarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hayvan hakları konusundaki yasa çalışmasına ilişkin bir soru yöneltti. 

Erdoğan ise bu soruya, "Şu anda Tekirdağ Milletvekilimiz Mustafa Bey, komisyon başkanı da olması hasebiyle de işi süratle devam ettiriyorlar. İnşallah başaracağız" yanıtını verdi.

Televizyonda gördüğü hayvanlara yönelik kimi muameleler karşısında büyük üzüntü yaşadığını aktaran Erdoğan, kendisinin de 15-16 evcil hayvanı bulunduğunu anlattı.

ESRA ELÖNÜ'DEN AĞIR SÖZLER...
Diğer yandan, Hasan Öztürk'ün bu sorusu, medya camiasında yeni ve sert geçeceğe benzer bir polemiğin de fitilini ateşledi.

Süperhaber'de yer alan habere göre; Öztürk'ün ismini zikretmeden kendisini hedef alan çok sert açıklamalar yapan 24 TV programcısı Esra Elönü Twitter hesabında şu mesajları paylaştı;

"Çalışanlarına köpekmiş gibi davranan bir insanın hayvan sevgisinden tabure yapabilirsiniz .. Öyle naylon , öyle sakil, .. Ekonomik boy sefalet !!!"

"Kuşun için taziyeye gelmem lakin ölen adamlığınız için olabilir. Çalıştırdığı insanların onurlarıyla oynayan, onları odasından kovup aşağılayan, Bağdat’tan dönmeyen hatasının fırıldağı olan terliksilerin hayvan sevgisi. İşte bu tarz canlıların ölen adamlığı için taziye..."