Polemik & Kulis
19 Eki 2015 15:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:57

Esra Elönü, Hürriyet yazarını Duman etti!

Hürriyet Gazetesi yazarı Selahattin Duman, Haber7 yazarı Esra Elönü'ye attığı iftiraya karşılık köşesinde tekzip yayınlamak zorunda kaldı:

Esra Elönü adına sahte twitter hesabı üzerinden paylaşılan, "IŞİD'li mücahitlerle sevişmek cihattır. Cenneti garantilemektir." mesajını kendisine referans alan Selahattin Duman, Elönü'ye ağır ifadelerde bulunduğu bir yazı yazmıştı.

IŞİD MİLİTANLARI İLE SERBEST SEKS

Hürriyet yazarı Esra Elönü'yü hedef aldığı yazısını "Çılgınlık yaptıktan sonra sakinleşmek için Leonard Cohen dinleyen, sonra da nedamet getirip Rahman suresini okuyan Esra Elönü hanım kızımızın, diğer kızlarımıza "IŞİD militanları ile serbest seks" tavsiye ederken ilhamı nereden aldığını görebiliyorum." ifadeleriyle tamamlamıştı.

ELÖNÜ SAHTE HESAPLARLA İLGİLİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU
Kendi adı kullanılarak paylaşım yapılan bu sahte hesaplarla ilgili Esra Elönü, savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

TEKZİBİ DE YAYINLATTI
"Gerçekleri öğrenelim, bilir bilmez büyüklerimize çemkirmeyelim. "Haklı söz Hacı Emmi'yi eşekten indirir" diye boşuna dememişler." diyen Duman, Elönü'nün haklılığını kabul ederek cevap ve düzeltme metnini köşesinde aynen yayınladı.

İşte Duman'ın köşesinde yayınlanan CEVAP VE DÜZELTME METNİ:

30.07.2015 tarihli Hürriyet Gazetesi'nde; "HEM ÇILGIN HEM DE CENNETLİK" başlığıyla yayınlanan müvekkilimiz Esra ELÖNÜ'yü hedef alan köşe yazısı; ağır hakaretlerle dolu olmakla birlikte, habercilikten ve basın etiğinden uzak bir yaklaşımla kaleme alınarak, müvekkilin şeref ve saygınlığını rencide etmiştir. Söz konusu köşe yazısında iddia edilen "IŞİD'Lİ MÜCAHİTLERLE SEVİŞMEK CİHATTIR. CENNETİ GARANTİLEMEKTİR" paylaşımının müvekkilimiz Esra ELÖNÜ'ye ait olamayacağı hususu rahatlıkla anlaşılabilmektedir. Zira özellikle malum ve meşhur kişiler adına açılan sahte hesaplarının yaygın olduğu bilinmektedir.

Müvekkilimizle aynı mesleği icra etmekte olan ve dolayısıyla bu hassasiyete daha fazla sahip olması beklenen Hürriyet Gazetesi yazarı Selahattin DUMAN'ın, "kendisine gelen bir maille bu mesajdan haberdar olduğunu" söyleyerek; ahlak sınırlarını zorlayan, eleştiri veya basın özgürlüğü olarak nitelendirilemeyecek ifadelerle müvekkilin dini ve siyasi görüşüyle, yani inancıyla dalga geçmesi, tahkir ve tezyif etmesi basın özgürlüğü olarak kabul edilemeyecek hakarete ve iftiraya varan söylemlerdir.
Kaldı ki; müvekkil birçok kez "adına sahte hesaplar açıldığını ve buralardan paylaşımlar yapıldığını, kamuoyunca bunların dikkate alınmaması gerektiğini" yazılarında, TV'de ve sosyal medyada vurgulamış, bu konularda halkı duyarlı olmaya davet etmiştir.

Objektif verilerden uzak bu yazı hakaret ve iftira içerikli olup, ilgililer hakkında Savcılık suç duyurusunu yaptığımızı ve hukuken gerekli tüm yollara başvuracağımızı beyan ederek haberi tekzip eder, tüm bu hususları kamuoyuna saygı ile duyururuz.

Esra ELÖNÜ Vekili Av. Cihat GÖKDEMİR