Gündem
31 Mar 2020 13:15 Son Güncelleme: 31 Mar 2020 16:41

Eski yayın yönetmenine dolandırıcılık suçlaması! Gazeteciden zehir zemberek yanıt...

Geçtiğimiz haftalarda Yeniçağ Gazetesindeki işine son verilen Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak'a skandal bir suçlamada bulunuldu. Gazetecinin ise zehir zemberek cevabı gecikmedi.

Kurumun avukatı Faruk Daşkaya tarafından yapılan suç duyurusunda Batuhan Çolak'ın "Nitelikli dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanmak suretiyle kurumu zarara uğrattığı" belirtildi.

Av. Faruk Daşkaya, savcılığa sunduğu suç duyurusunda ayrıca şu bilgilere yer verdi:

"Yeniçağ ile iş akdinin feshinin akabinde gazete idaresinin yaptığı incelemede Batuhan Çolak'ın internet servisi için çalıştıklarını beyan ederek iki kişiye ücret tahakkuk ettirdiği, İzmit'de ikamet ettikleri ve 1 gün dahi mesai yapmadıkları belirlenen Recep Ali Korkmaz ve kardeşi Resul Korkmaz'a tahakkuk edilen ücretleri, 'Ben kendilerine elden vereceğim' diye alıp Yeniçağ'ı dolandırdığı tespit edilmiştir.

Batuhan Çolak, ayrıca gazetemizin envanterinde kayıtlı laptopu gazete dışına çıkarmış 'iade et' ihtarnamesine rağmen iade etmemiştir. Yeniçağ'a ait internet google şifrelerini de kendisine çekilen ihtarnameye rağmen gazete idaresine vermeyerek kurumumuzu maddi ve manevi zarara sokmuştur"

Batuhan Çolak'ın ise gazeteye cevabı gecikmedi. Çolak'ın Yeniçağ'a cevabı şu şekilde oldu:

"Tazminatımın üzerine yatıp, ahlaksızca işime son verdiniz.

Çevirdiğiniz dolapları, sahtekarlıkları, devleti nasıl milyonlarca lira dolandırdığınızı, naylon faturalarınızı, bir gece ansızın maatbanızda basıp yurt dışına gönderdiğiniz kitapları öğrendiğim için mi bu pislikleriniz?"