Politika
01 Eki 2022 09:00 Son Güncelleme: 01 Eki 2022 09:03

Eski savcıdan seçim öncesi ‘kaos’ uyarısı! "Anlaşılıyor ki iktidar gündemini terör ve..."

Mersin’deki terör saldırısının ardından iktidarın CHP’yi terörle ilişkilendirmesiyle birlikte eski Cumhuriyet Savcısı Bülent Yücetürk, seçim atmosferine terör tartışmasıyla girilmesinin Türkiye’yi tehlikeli bir sürece götüreceğini söyledi.

Mersin’deki terör saldırısının ardından iktidarın CHP’yi terörle ilişkili göstermesiyle birlikte 7 Haziran-1 Kasım 2015 seçimleri arasındaki yaşananları yeniden gündeme getirdi. “Anlaşılıyor ki iktidar, önümüzdeki seçim gündemini terör ve beka üzerine kurmuş” diyen eski Cumhuriyet savcısı Bülent Yücetürk, seçim atmosferine terör tartışmasıyla girilmesinin Türkiye’yi tehlikeli bir sürece götüreceğini vurguladı.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, eski Cumhuriyet savcısı Yücetürk, “Anlaşılıyor ki iktidar, önümüzdeki seçim gündemini terör ve beka üzerine kurmuş. Bunun sebebi de içeride ekonomi kriz, krizin derinleşmesi ve iktidarın kriz karşısındaki beceriksizliği ile bunların konuşulmasının istenmemesi. Halkın gündeminin ekonomi olmasını istemiyorlar. Bu sorunları aşmak ve içeride kendi kitlesini, özellikle milliyetçi muhafazakar seçmeni konsolide edebilmek için terör ve beka meselesi üzeirnden propagadan yapacaklar” görüşlerini aktardı.

Yücetürk, terör saldırısı üzerinden CHP ve altılı masadaki partilerin tabanlarına mesaj verilmeye çalışıldığını söyledi. “Teröristlerin kimlikleri bile tespit edilmeden, ‘mal bulmuş mağribi’ gibi CHP’ye saldırmak, tam bir siyasi fırsatçılıktır. Asıl milli güvenlik sorunu olan bu tavırdır. Bu tavır, milli birlik ve bütünlüğü kastetmeye yöneliktir” diyen Yücetürk, “Herkesin duruşu da AKP’nin geçmişi de belli. Habur’da teröristleri davul zurnayla içeri sokan, Diyarbakır meydanında Öcalan’ın mektubunu okutan, ‘açılım’ sürecinde İmralı’da HDP’yi kurduran ve Dolmabahçe’de Kandil’in belirlediği ilkeleri kabul eden AKP, CHP’ye en son söz söyleyecek partidir” İfadelerini kullandı.

Yücetürk, seçim sürecine terör tartışmasıyla girilmesinin Türkiye’yi tehlikeli bir sürece götüreceğini vurguladı.