Gündem
09 Kas 2011 09:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:59

"ESKİ OKUDUĞUMUZ YAZARLAR NİYE YAZMIYOR?" BAYKAL'DAN KRİTİK SORU!

Baykal sordu: "Eski okuduğunuz yazarlar niye yazmıyor? Kendileri mi vazgeçtiler yazmaktan? "

Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Manavgat'ta partililerle bayramlaştı. Basın üzerinde baskıların olduğu bir dönemin yaşandığını ileri süren Baykal, "Eski okuduğunuz yazarlar niye yazmıyor. Kendileri mi vazgeçtiler yazmaktan?" diye konuştu.
Antalya milletvekilleri Osman Kaptan, Gürkut Acar, Arif Bulut, İl Başkanı Özer Ülken ve il yönetim kurulu üyeleriyle Manavgat'a gelen Baykal, Manavgat Irmağı kenarında bulunan bir çay bahçesinde partililerle bayramlaştı.

Burada partililere hitap eden Baykal, 24 askerin şehit olduğunu ve Van'da yaşanan depremde birçok kişinin ölmesi nedeniyle acı ve büyük kayıplarla Kurban Bayramına girildiğini belirtti.

Basın üzerinde baskıların olduğu bir dönemin yaşandığını ileri süren Baykal, "Eski okuduğunuz yazarlar niye yazmıyor. Kendileri mi vazgeçtiler yazmaktan? Ona yazdırmayan güç irade acaba onunla mı meşgul? Neyin yazılacağı da artık birileri tarafından kararlaştırılıyor. Biz uydurmaca değil ileri demokrasi istiyoruz" diye konuştu.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in 16 ay cezaevinde yattıktan sonra serbest bırakıldığını da anımsatan Baykal, hukukun herkese eşit şekilde işletilmediğini ileri sürdü.