Ekonomi
06 Ara 2021 09:10 Son Güncelleme: 06 Ara 2021 09:13

Eski Merkez Bankası Başkanı'ndan flaş dolar çıkışı

Merkez Bankası eski başkanı ve İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz'dan kritik 'dolar' ve 'faiz' değerlendirmesi geldi. Yılmaz grafikle ekonomideki bir 'oyunu' ifşa etti.

Merkez Bankası eski başkanı ve İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz, dikkat çeken bir mesaj yayımladı. Yılmaz, faizde dış güçler olarak sık sık gündeme getirilen sözleri de tweetinde anlattı.

Durmuş Yılmaz’a göre, Merkez Bankası’nın faiz indirimi en çok Türkiye’deki bankaların haksız karına neden oluyor. Yılmaz’ın iddiasına göre, Bankalar Merkez Bankası’ndan düşük faizden aldıkları TL’sini yüksek faizden devlete uzun vadeli borç veriyor, ya da kredi olarak kullandırdıkları kişiler döviz alıyor, TL değer kaybediyor.

Yılmaz paylaşımında, “Siyah MB’nın politika faizi, mavi bu faizden bankaların MB’dan aldığı borç miktarı. Bankalar düşük faizden aldıkları TL’sini yüksek faizden devlete uzun vadeli borç veriyor, ya da kredi olarak kullandırdıkları kişiler döviz alıyor, TL değer kaybediyor. Dış güç mü dediniz, geçiniz.” İfadelerini kullandı.

İşte Yılmaz'ın o tweeti: