Gündem
27 Eyl 2013 11:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:40

ESKİ MEDYA PATRONU SİNYALİ VERDİ! MEDYAYA YENİDEN DÖNMEK İSTİYORUM!

Medyaya döneceği yönündeki iddialara canlı yayında açıklık getiren başarılı iş adamı Ethem Sancak, SKY Türk360'da önemli açıklamalar yaptı.

Eski medya patronu ve başarılı iş adamı Ethem Sancak SKY Türk360 ekranlarında medyaya dönüş mesajları verdi. TMSF yönetimindeki Akşam gazetesi SKY Türk 360 televizyonuna talip olacağı konuşulan Sancak canlı yayındaki açıklamalarında iddiaları doğrulayan sinyaller verdi.

BİR KAÇ TANE STAREJİK SEKTÖRE GİRECEĞİM!

İlaç sektöründe ülkenin en büyük markalarından olan Hedef’i İngilizlere sattığını açıklayan Sancak, diğer yatırımlarını da elden çıkardığını söylerken yeni sektörlere gireceğini duyurdu. Sancak "stratejik" bulduğu sektörlere gireceğini söylerken medyanın da yatırım planlamasında yer aldığını açıkladı.

MEDYAYA YENİDEN DÖNMEK İSTİYORUM

Bir kaç tane stratejik sektöre girmek istiyorum. Medya deniyor mesela. Evet olabilir. Medya da stratejik bir sektör. Daha önce Aydınlık’ta gazetecilik yapmışlığım var. Okuyan yazan biriyim. Ayrıca medyadaki tek sesliliği kırmak ve Tayyip Erdoğan’a destek olmak için gönüllü olarak rahmetli Hasan Doğan’la birlikte Star ve 24 grubu organizasyonuna girmiştim. Medyadaki tek seslilik kırılınca ben çekildim ve başka arkadaşlara bıraktım. Bazı stratejik sektörler var. Bunlardan biri de tarımın ıslahı ve modernleşmesi, gıdanın ucuzlaması.

YANDEKS’LE ORTAK OLUYORUZ

Bilişim sektöründe çok ciddi bir şeye kalkıştım ve önemli bir marka olan Yandeks’e ortak oldum. Google’ın tekelini kıracak olan arama motoru. Onlar Asya’ya yayılmak için İstanbul şart tesptini yapmışlar. Yerelde güçlenmek için de yerelle birlikta çalışmak gerek. Bu nedenle bize geldiler. Birlikte çalışacağız büyük ihtimalle. Tabi ki bu da medyanın bir parçası. Türkiye’nin kendisi olabilmek için savunma sanayiinde de gelişmesi gerekir. Buna da bakacağım. Elimde param var bakalım...

KENAN EVREN MEMLEKETİ MAHVETTİ AMA BANA FAYDASI OLDU

İş hayatında dönüm noktasının 12 Eylül olduğunu kaydeden Ethem Sancak "Kenan Evren sayesinde bugünlere geldim" dedi. Sancak sözlerine şöyle açıklık getirdi:

Evren’le bir düğünde biraraya geldik. Ona da söyledim. Memleketi mahvettiniz ama bana faydanız oldu dedim kendisine. 12 Eylül darbesinden sonra dalganın karşısında durmadım üstünde olmaya çalıştım. Ticarete girmem bu süreçte olmuştur.