Gündem
13 Mar 2013 23:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:04

ESKİ MAHALLESİ AHMET HAKAN'I AFFETMİYOR!

Habertürk'te konuşan Star yazarı Hikmet Genç, Ahmet Hakan'ı geleneksel döneklik eleştirisiyle vururken "ruh halim onunkinin tersi" dedi.

Star yazarı Hikmet Genç, Söz Sende’de Balçiçek İlter’in sorularını yanıtladı. Bir imam hatipli olarak yaşadıklarını anlatan Genç, kendisi gibi imam hatip mezunu olan Ahmet Hakan’ın mahalle değiştirdiğini söyleyerek “Ben Ahmet Hakan’ın yaşadığı janjanlı hayatı 25 sene önce yaşamışım. Bu hayatı çok erken yaşadığımız için bir daha da ihtiyaç duymadık.  Hakan çok geç geçti bu hayata.” dedi.

“RUH HALİM AHMET HAKAN’IN TERSİ”

Tesvikiye’de doğup Bağdat Caddesi’de büyümüş imam hatipli biri olarak “zencilerin okulunda okumuş Beyaz Türk” olarak tanımlanabileceğini söyleyen Genç’e, Balçiçek İlter “Bu nasıl bir ruh hali yaratıyor?” diye sordu. Genç soruyu söyle yanıtladı: Bu Ahmet Hakan’ın tersten ruh halidir. Ahmet Hakan’la aile yapısı ve düşünce yapısı olarak aynı mahalledeyiz. Ahmet Hakan o mahalleden başka bir mahalleye, janjanlı bir mahalleye geçiş yapıyor. Ben o janjanlı hayatı 25 sene önce, o mahallelerde otururken yaşamışım. Ahmet Hakan çok geç geçti bu hayata. Biz bu hayatı çok erken yaşadığımız için bir daha da ihtiyaç duymadık. Eski mahallede kalmış olduk.

“İDOLÜM ENGİN ARDIÇ”

Başlangıçta medya dünyasından hiç kimseyi tanımadığını ve yazılarını ilk olarak internette paylaşmaya başladığını söyleyen Genç “Yazılarımı Abdurrahman Dilipak, Fehmi Koru gibi kallavi yazarlarla paylaştım. Abdurrahman Dilipak bana “Keşke İslami camiada böyle mizahi yazılar yazabilen yazılar olsa” dedi. İnternette başladıktan sonra da en çok okunan internet yazarı oldum. Sonra bir gün kimseyi tanımadığım bir toplantıda birkaç yazar beni tanıdı. Çok hoşuma gitti, ben de gazetede yazmak istediğimi söyledim. O toplantıdan sonra da Star’da yazmaya başladım. Ahmet Kekeç der ya “Herkes birisinin paltosundan çıkmıştır” diye, benim de idolüm Engin Ardıç’tı. Engin Ardıç’ın biraz daha muhafazakar olmuş hali gibiyim.

“İMAM HATİPLİ OLDUĞUMUZU SÖYLEYEMİYORDUK”

Eskiden imam hatipli olduğumuzu söyleyemiyorduk diyen Genç, şöyle devam etti: 17-18 yaşındaydık. Okula müfettişler geldi. “Vahdettin hain değildir” diye yazdığımız için bize “Niye bu yazıyı yazdınız, vatan haini misiniz?” dediler. Böyle durumlarda o kadar kötü hissediyorsunuz ki...Sisteme, rejime aykırı insanlarmışsınız, bir şeyi böleceksiniz filan gibi. Yıllarca Türkiye Cumhuriyeti’ni çok cumhuriyetçi, çok laik, çok çağdaş insanlar yönettiler, geldiği noktayı gördük. Şimdi imam hatipliler yönetiyor, geldiği noktayı görüyoruz. Beğenin ya da beğenmeyin. Durum bu.