Gündem
09 Mayıs 2022 12:03 Son Güncelleme: 09 Mayıs 2022 12:06

Eski İstihbarat Daire Başkanı sormuştu! Ümit Özdağ’dan ‘MOSSAD ajanı’ iddiasına jet yanıt

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, eski İstihbarat Daire Başkanı ve Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu'nun kendisiyle ilgili kaleme aldığı "MOSSAD ajanı mı?" başlıklı yazıya yanıt verdi.

Son dönemde yaptığı sığınmacı karşıtı açıklamalar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaşadığı, "Erkeksen gel" ifadesiyle hatırlanacak tartışmayla gündeme gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, şimdilerde Yeni Şafak gazetesinde köşe yazıları kaleme alan eski İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu'na tepki gösterdi.

Orakoğlu'nun 'Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ MOSSAD ajanı mı?' başlıklı yazısını alıntılayan Özdağ, şunları söyledi:

"AK Parti, bu ve benzer unsurlarla Türkiye’nin örtülü işgaline itiraz eden Zafer Partisi'ne karşı psikolojik operasyon deniyor. Ahlaksız iftiralarının sonu yok. Zafer Partisi gelecek, sığınmacılar gidecek."

ORAKOĞLU NE DEMİŞTİ?

Orakoğlu, söz konusu yazısında Özdağ'ın 15 Aralık 2020'de yaptığı şu açıklamayı hatırlatmıştı:

“Şimdi bakın ben bir stratejik araştırma kuruluşunun başkanı olarak Rus istihbaratıyla da, Rus Genelkurmayı’yla da, Rus akademik çevreleri ile de, İran’la da, İran askeri istihbaratıyla da, Çinlilerle de, Amerikalılarla da, İsraillilerle de, Mısırlılarla da, hepsiyle görüştüm. Bunu görüştüğünüz zaman askerin asker olduğunu anlarsınız da istihbaratçının istihbaratçı olduğunu her zaman bilmezsiniz, tahmin edersiniz bazen ve evet İsrail’e gittiğimiz zaman, hiçbirine tek başıma gitmedim, hep kadro olarak gittik. Belirli bir düşünce kuruluşu görüşmesi çevresinde yani…

Giderken yanımda Türkiye’nin eski hava kuvvetleri komutanı, kuvvet komutanları vardı, eski helikopter filoları komutanı vardı. Eski MGK genel sekreteri vardı. Yani tek başıma gidip turistik tatil yapmadım. Mescid-i Aksa’ya gittim, dua da ettim. Ama MOSSAD’a gidip MOSSAD ile görüşmedim. MOSSAD’cılarla görüşmüş olabilir miyim? Tabii görüşmüş olabilirim, toplantılara geliyorlar ve mesela askeri istihbaratın, İsrail askeri istihbaratının şefi tuğgeneral geldi bir brifing verdi. Brifingi dinledik, ama yanımda da Türk Dışişleri Bakanlığı›nın temsilcisi oturuyordu. Özetle Ümit Özdağ’ın yaptığı her şeyden Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bilgisi vardır.”

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU NE DİYOR: ’İSTİHBARAT ELEMANI OLDUĞU APAÇIK BELLİDİR’

Bu ifadelerle ilgili "Doğru mu söylüyor hangi tarih, hangi komutanlar. Böylesine önemli konularda isimsiz, tarihsiz konuşmalar buz üzerine yazı yazmaya benzer" diyen Orakoğlu, Özdağ'a "Hatırlarsanız yıllar önce birlikte bir TV programına katılmıştık. Ben size ‘Bu değirmenin suyu nereden geliyor?’ diye sormuştum Siz hiç cevap vermeden yayını terk etmiştiniz. Neyi kastettiğimi anlamıştınız. O gün bugün bu sorunun cevabını vermemiştiniz" diye seslenmişti.

Eski İstihbarat Daire Başkanı, yazısını "Artık cevap vermenize gerek kalmadı. İçişleri Bakanı Soylu ne diyor 'İstihbarat elemanı olduğu apaçık bellidir.' Başka söze ne hacet" diye noktalamıştı.