Gündem
11 Haz 2022 13:54 Son Güncelleme: 11 Haz 2022 16:19

Eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'un rütbeleri söküldü

Canan Kaftancıoğlu hakkında destek tweet'i attığı gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezasını onamasının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yapmış ve Kaftancıoğlu'nu Halide Edip Adıvar'a benzeterek, "Sayın Kaftancıoğlu, Halide Edip, 23 Mayıs 1919 günü İngiliz işgali altındaki İstanbul Sultanahmet meydanında özgürlük nutku atmıştı. İşgalciler bile Ona, senin gibi ceza vermemişlerdi. Türk kadınlarını sizin şahsınızda kutluyorum" demişti.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı, Sabri Uzun'un paylaşımını kınarken "İstihbarat Daire Başkanlığı yapmış birisinin böyle bir "AHLAKSIZLIĞI" kabul edilemez"  ifadesini kullanmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü, FETÖ ve Kaftancıoğlu paylaşımları nedeniyle Uzun hakkında idari soruşturma başlatmıştı.

RÜTBE GERİ ALINDI

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü soruşturmada kapsamında Emekli Emniyet Müdürü Sabri Uzun'un 10 Haziran 2022 tarihi itibarıyla rütbelerinin geri alınmasına karar verildi. Kararın, kendisine tebliğ edilmesi ile birlikte Uzun'un Polis kimliği ve silahının da geri alınacağı öğrenildi.

CUMHURBAŞKANINA HAKARETTEN CEZA ALMIŞTI

Uzun, yine sosyal medyada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’na, “İBB Bşk görevin hayırlı olsun. İnşallah, oğlum sıfırla demezsin. 750 milyon liralık saat takmazsın. 7 adet para kasan ve para sayma makinen olmaz, Allah şaşırtmasın” gibi paylaşımları nedeniyle, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan yargılandığı davada, 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Uzun'un FETÖ'ye yardım ve örgüt propagandası yapmak suçundan yargılaması ise devam ediyor.