Gündem
16 Ara 2013 12:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:49

Eski hakemden şok iddia; Kural hatası var kıvırmayın!

Ahmet Çakar, Kasımpaşa'nın Beşiktaş'ı mağlup ettiği maça damga vuran pozisyonu yorumladı.

Olaylı geçen Kasımpaşa-Beşiktaş maçında Donk'un pozisyonunu yorumlayan Ahmet Çakar, "Kural hatası var kıvırmayın" dedi.
 
Beyaz TV yorumcusu eski hakem Ahmet Çakar, Kasımpaşa'nın Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ettiği maça damga vuran Donk'un pozisyonunu yorumladı.
 
''HAKEM DEĞİL, KURAL HATASI VAR, KIVIRMAYIN''
Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp'in açıklamalarınnın ardından konuşmaya başlayan Ahmet Çakar, ''Zekeriya Alp'e abi derdik burda sakın Türk hakemi, ne Türk hakemliği, ne de Türk hakemliğini yönetenler kıvırmasınlar bu akşam yapılanlar hakem hatası değildir kural hatasıdır. Her şeyi kabul edebilirim ama kıvırcıklığı asla, hiç yakışmadı.'' dedi. Çakar, son olarak Zekeriya Alp'in açıklamalarını ''Minareyi çalan kılıfını hazırlar'' ata sözüne benzetti.
 
TWEET BİLE ATTI
 
Öte yandan bu pozisyon için tweet atan Ahmet Çakar müthiş bir iddia ortaya attı. Çakar, Twitter hesabından "Kasımpasa-Bjk macında kural hatası var .Ilgılenenlerın dıkkatıne arz ederım" şeklinde yazdı. Çakar, "Donk'un pozisyonu mu?" şeklinde soruya da "Evet, Donk olayı kural hatası" yanıtını verdi.

 
MERK: KURAL HATASI YOK
 
LİG TV'de yayınlanan Maraton adlı programın yorumcusu Markus Merk, Kasımpaşa-Beşiktaş maçındaki Donk'un pozisyonuyla ilgili konuştu. Merk "Burada kural hatası yok" dedi. Tümer Metin ise pozisyonun kural hatası olduğunu savundu.
 
ÇAKAR'DAN MERK'E TEPKİ
 
Bu açıklamaların ardından Ahmet Çakar, Merk'e tepki gösterdi. Çakar, 'Merk dünyanın gelmiş geçmiş en iyi hakemlerinden biridir. Markus Merk benim can arkadaşımdır. Eşit pozisyonları hakemin lehine yorumlayabilirsin ama böyle bir pozisyonu kesinlikle hakem lehine yorumlayamazsın. Burada namusum şerefim ve haysiyetim üzerine konuşuyorum. Burada kural hatası yapıldı' diye tepki gösterdi.