Kültür Sanat
07 Eyl 2021 10:25 Son Güncelleme: 07 Eyl 2021 10:49

Eski haber sunucusu Yazar Melike İlgün’den roman müjdesi! ‘Öyle heyecanlıyım ki...’

Melike İlgün’den sevenlerine ve kitapseverlere yeni roman müjdesi geldi.

Eski haber sunucusu, yazar Melike İlgün’ün yeni romanı ‘Beni Hep Böyle Hatırla’ okuyucularla buluştu. Mutlu haberi Instagram hesabından takipçileriyle paylaşan İlgün, altına şu notu düştü: “Veee yeni romanım ‘Beni Hep Böyle Hatırla’ geliyor. Öyle heyecanlıyım ki ne yazayım, romanımı hangi sözlerle anlatayım, bilmiyorum.”

BENİ HEP BÖYLE HATIRLA KONUSU NE?

Melike İlgün, ‘Beni Hep Böyle Hatırla’ adlı romanının konusunu kitabının arka kapak yazısında şu sözlerle anlatıyor:

“Tarihimizin en hazin sayfalarından birisidir 6-7 Eylül Olayları.Başta İstanbul olmak üzere Türkiye'de yaşanan iki günlük mahşer! Sonrası anlatılmayan nice sır ve yarım kalan nice hikâye...

Melike İlgün, yeni romanı Beni Hep Böyle Hatırla'da yarım kalmış bir aşkın ve yıllar sonra ortaya çıkan sırların romanını yazıyor. İstanbullu Rum Helena ile Ziya'nın herkesten sakladıkları aşkları 6-7 Eylül Olayları sonrasında yarım kalacaktır. Ziya ülkesini terk edecek ve bir daha geri dönmeyecektir!

Ancak gerçekler on yıllar sonra olsa da ortaya çıkacaktır. Üstelik araya giren başka hikâyeler sonucunda. Beni Hep Böyle Hatırla bir ülkenin hâlâ hesaplaşmadığı, geçmişinden bugüne uzanan gerçekleri arasında yaşanan ölümsüz bir aşkın romanı.”

MELİKE İLGÜN KİMDİR?

Kanal E, Kanal 6, Radikal, Kanal D ve Show TV’de haber muhabiri olarak çalıştı. Kanal 6’da haftasonu ana haber bültenini, Show TV’de hafta içi her gece yayınlanan Melike İlgün ile Son Haber programını hazırlayıp sundu.

Kanaltürk televizyonunu kuran gazeteci ekip içinde yer aldı. 3.5 yıl boyunca Kanaltürk’ün ana haber sunuculuğunu ve dış haber editörlüğünü yaptı. Gazeteport’ta köşe yazıları yazdı, haftalık röportajlar yaptı. Yaptığı haberlerle birçok kez ödül alan İlgün 2008 yılında televizyonculuğu ve gazeteciliği bıraktı.

Gerçekle kurgunun iç içe geçtiği dönem romanları ‘Kemal’e Eren Kadınlar’ 2009’da (5 baskı), ‘Enver Paşa’nın Sultanı’ 2011’de (2 baskı), ‘Bir Başvekil Sevdim’ 2013’de (5 baskı) yayınlandı. Genelkurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ’un 20. Yüzyılın En Büyük Lideri Mustafa Kemal kitabını Sn. Başbuğ ile birlikte ‘Mucize’ ismiyle oyunlaştırdı. Oyun 2016-2017 sezonunda Müjdat Gezen Sahnesi’nde sergilendi.

İlgün halen Müjdat Gezen Sanat Merkezi Yaratıcı Yazarlık Bölümü’nde dersler veriyor. Bir yandan da kurucu ortağı olduğu İlgün Yönetim Eğitim Danışmanlık Ltd bünyesinde çeşitli kurum ve kuruluşlara eğitimler veriyor. Yapı Kredi, TOFAŞ, Aviva SA, Century 21 bunlardan bazıları.

Evli olan İlgün iki çocuk annesidir.