Gündem
10 Ağu 2019 10:32 Son Güncelleme: 10 Ağu 2019 10:36

Eski Genelkurmay Başkanı Karadayı: Ölmeden önce aklanmak istiyorum

Avukat Erol Aras, hastanede tedavi gören Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'nın vasiyet gibi sözlerini açıkladı.

28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanıklı davada yargılanıp, müebbette çarptırılan 22. Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, 5 gün önce hastaneye kaldırıldı. Bağırsak kanseri olduğu belirlenen ve ameliyatlar geçiren Karadayı, hastane odasına davet ettiği avukatına, “Ölmeden önce aklanmak istiyorum. 16 aydır davamız İstinaf Mahkemesi'nde sonuçlanmadı. Dilekçe verip., davamızın öne çekilmesini, bütün arkadaşlarımızın aklanmasını görmek istiyorum. Darbecilik lekesiyle bu dünyadan ayrılmak istemiyorum” dedi.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, İsmail Hakkı Karadayı'nın bu isteği üzerine avukatı Erol Aras, bayram sonrası 21. İstinaf Mahkemesi'ne dilekçe ile başvurup, davanın bir an önce sonuçlanmasını talep edecek.

Karadayı, “Bana ve arkadaşlarıma yönelik bu haksız suçlama, çok ağrıma gidiyor. Biz kesinlikle hukukun içinde kaldık. Darbe yapmak aklımızın ucundan bile geçmedi. Hükümet, parlamentoda değişti. Biz de emekli olup şanlı geçmişimizi yanımızda taşıyıp evimize çekildik. 20 yıl sonra, olmayan bir darbeyi olmuş sayıp FETÖ'cü polis, hakim/savcıların düzenlediği ve FETÖ'nün en son ve en pespaye kumpaslarının biri olan 28 Şubat davasını yeniden canlandırıp, bana ve 20 arkadaşıma verilen ceza aklın, hukukun, vicdanın dışındadır. Ben, ölmeden önce aklanmak istiyorum. Türk adaletine güveniyorum. Lütfen İstinaf Mahkemesi'ne bir dilekçe ile başvurarak benim ve arkadaşlarımın lekelenmeme hakkı, masumiyet karinesi ve aklanma hakkımızın bir an önce dosyamızın incelenerek teslim edilme talebimi iletiniz. Bu toplum, 1960 ihtilalini, 12 Eylül 1980 ihtilalini ve en son Türk Ordusu'na yönelik 15 Temmuz kanlı kalkışma eylemini yaşadı. Darbenin ne olduğunu, nasıl olduğunu herkes çok iyi bilir. 28 Şubat'ta hiçbir şekilde darbe olmamıştır. Kanunilik prensibi ve evrensel hukuk kuralları işletilerek hakkımız teslim edilsin" ifadesini kullandı.

Karadayı, "88 yaşındayım, şerefimle bu devletin en üst seviyede rütbesini taşıdım. Bana, TSK'ya, Türk milletine ve Türk hukukuna yapılan bu haksızlık, bu ayıp giderilsin ve üzerimize atılmaya çalışılan bu haksız leke silinsin. Aksi takdirde Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk yargısına kırgın kalacaktır" diye konuştu.