Medya
12 Mar 2015 09:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:07

Eski Genel Yayın Yönetmeni Sabah'ın manşetine veryansın etti: Oğlum siz manyak mısınız?

Millet yazarı, Gezi olayları sırasında Kabataş'ta bir kadının saldırıya uğradığını iddia eden Sabah gazetesini eleştirdi.

Sabah gazetesi dünkü manşetine Kabataş'ta yaşandığı öne sürülen saldırı olayı ile ilgili yeni iddiaları taşıdı.

'Karartılmak istenen gerçeği açıklıyoruz. Kabataş saldırısı 52 saniyede oldu' manşetiyle çıkan Sabah'ta polisin tek kamera kaydındaki incelemesinin 'taciz' olayını doğruladığı ve 'Paralel'in kontrolündeki 10 kameranın olay anında 'kör olduğu' iddia ediliyordu.

Sabah'ın bu haberine bir tepki de İpek Medya grubundaki Millet gazetesinin köşe yazarı Ergun Babahan'dan tepki geldi. '

Sabah'ın bir dönem yazarlığını, Yazı İşleri Müdürlüğü'nü ve Genel Yayın Yönetmenliğini de yapan Babahan, yazısında gazetenin dünkü haberiyle ilgili "yalan haberler yapmak hangi zekanın ürünüdür bilinmez ama seçimler yaklaştıkça yalanların boyutunun artacağı anlaşılıyor" yorumunu yaptı ve ekledi: Oğlum siz manyak mısınız!

İşte, Babahan'ın Yalan, kuyruklu yalan ve SABAH başlıklı o yazısı:

Üniversitelerde istatistik bilimini, kimi hocaların yalanları büyüklüklerine göre “yalan, kuyruklu yalan ve istatistik” diye sıraladığı anlatılıp durulur. İş gazeteciliğe ve haberciliğe geldiğinde artık bu sıralamayı ‘yalan, kuyruklu yalan ve Havuz Medyası’’ diye değiştirmemiz gerekiyor.

Ortalama insan zekasına hakaret niteliği taşıyan yalan haberler yapmak hangi zekanın ürünüdür bilinmez ama seçimler yaklaştıkça yalanların boyutunun artacağı anlaşılıyor.

En büyük ve çarpıcı yalanlardan biri Umut Oran’ın ‘fuat avni’ isimli internet fenomeniyle yaptığı iddia edilen Twitter yazışmasıydı. Akşam ve Star’da manşette yer alan, ardından SABAH’ta birinci sayfadan yayınlanan habere göre; CHP’li Umut Oran, bildiğiniz sazan usulü ‘fuat avni’ ile Direk Mesaj yöntemiyle haberleşmiş ve Sümeyye Erdoğan’a suikast planı yapmıştı.

GOOGLE TRANSLATE HABERİ

Twitter’da yapıldığı iddia edilen yazışmalar teknoloji, mantık, zeka, akıl eksikleriyle doluydu. Orta zekanın altında birinin kaleminden çıktığı belliydi. İngilizce çeviriler Google Translate’den yapıldığı için Yeni Şafak’ın ortalık süt liman uydurmasının ingilizcesi Milk Port gibi bir saçmalık silsilesi ortaya çıkmıştı.

Bu iş için özel bir kadro tutulduğu ve zeka sınavını geçemeyenlerin istihdam edildiği anlaşılıyor. Ya da hem seçmenin hem okurun ‘‘Bidon Kafalı’’ olduğuna inanan bir ekip çıkarıyor gazeteleri.

Benzer bir haber dünkü SABAH’ın manşetindeydi. Kabataş’ta saldırı haberinin yalan çıkması, büyük rahatsızlık yaratmış nedense. Diğer yalanların yanında bu aslında unutulup gitmişti. SABAH manşetinde saldırının topu topu 52 saniye sürdüğünü yazmış.

Bu durumda bizzat saldırıya uğradığını iddia eden genç kadının ağzından anlatılanlara göre, bakın o kısacık 52 saniyede neler olmuş:

OĞLUM SİZ MANYAK MISINIZ?

“Eşkalini bildirmiş olduğum şahıs yanıma gelip durdu, ani bir şekilde benim başörtümü tutarak önce yukarıya doğru kaldırdı ben ne olduğunu anlamadan yüksek sesle, 'Tayyip'in …. buldum beyler, gelin …' diye bağırmaya başladı. Elimin içinde kızımın bulunduğu bebek arabasını tuttuğumdan dolayı hızlı hareket edemedim. Ancak kafamı çekerek başörtümü bu kızın elinden kurtarmaya çalıştım ancak başaramadım. Kalabalık grup içerisinden eşkalini göremediğim erkek bir şahıs benim sol yanağıma tokat attı, benim dengem bozulduğundan dolayı bebek arabası elimden kurtuldu, sırt üstü yere düştüm..

Ben yerden kalkmaya bu şahıslardan kurtulmaya çalıştıysam da çok kalabalık olduğundan başaramadım. Şahıslar beni tekmelerken, 'şerefsizin evladı, o.. çocuğu, eşarplı kaltak, biz devrim yapacağız kökünüzü kazıyacağız Türkiye'den, hayvan kaltak Tayyip'i de seni de … … yollayacağız bu ülkeden şeklinde yüksek sesle bağırıp hakaret ettiler. Bana tekme vuruyorlardı. 3-4 kişi benim üzerime idrarlarını yaptılar, tam bu esnada bir kadın sesiyle, 'başörtüsüne, başörtüsüne işeyin' şeklinde bağırıyordu.”

Hepsi 52 saniyede olmuş bitmiş. Sonra bir saniyede üzerine yapılan çişleri kurutmuş, başörtüsünü düzeltmiş, bebeğini almış ve kocasıyla buluşmuş ve de hiç bir şey olmamış gibi normal hayatına devam etmiş.

Oğlum siz manyak mısınız!

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

İşte Sabah'ın o haberi: