Gündem
13 Eyl 2016 11:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:32

Eski futbolcu Gülen'le nasıl tanıştığı ve hangi futbolcuların Cemaat'e gittiğini açıkladı

Bir dönem Galatasaray'daki Cemaat yapılanmasının başında olduğu ileri sürülen eski futbolcu İsmail Demiriz, Gülen'le nasıl tanıştığını ve Pensilvanya seyahatlerini anlattı

Cemaat soruşturmada gözaltına alınıp tutuklama istemiyle sevk edildiği hâkimlikçe adli kontrol şartı ile serbest bırakılan eski Galatasaraylı futbolcu İsmail Demiriz'in ifadesi ortaya çıktı.

Sabah'ta yer alan habere göre, Cemaat'le 1991'de tanıştığını aktaran Demiriz, "Toplantılara benimle birlikte Arif Erdem, Bülent Korkmaz ve Tugay Kerimoğlu dazaman zaman geliyordu. İsimlerini söylediklerimin haricinde bu yapı içinde Galatasaray Futbol Kulübü'nden takım arkadaşımız Mert Korkmaz vardı. Benim FETÖ içinde herhangi bir özel statüm veya ağabeylik diye tabir edilen bir pozisyonum olmadı. Ancak kişiliğimden ve yaşımdan ötürü beni abi diye sever, sayarlardı" dedi.

Gülen ile Türkiye'de üç ya da dört kez Üsküdar Altunizade'de bulunan FEM Dersanesi'nde görüştüğünü kaydeden İsmail Demiriz, "Bu şahıs ABD'ye gittiği zaman, 2012-2013 yıllarında Pensilvanya eyaletine gittim ve kendisiyle görüştüm" diye konuştu.

Büyükçekmece'deki evinde yapılan aramada bulunan üzerinde "M.F.G." yazısı bulunan gömleği nerede ve kimden aldığı sorulan İsmail Demiriz, "Pensilvanya'da Fetullah Gülen'i ziyarete gittiğimde, oraya gelen ziyaretçilerin hepsine hediye verilirdi. Bana da o ziyarette verilmiş olan bir gömlektir. İkametime gelen polisler arama esnasında bu gömleği buldu, ben de 'M.F.G.' ibaresini göstererek o dönemde alınmış bir hediye olduğunu söyledim. Bu gömleği kullanmadığım için ikametgâhımda olup olmadığını bilmiyordum. Eğer evde olduğunu bilseydim çöpe atardım" dedi.

Eski futbolcu Demiriz ifadesinde, "17/25 Aralık sürecinden sonra bu yapıyla ilişkimi kestim. Eğer bu yapı devletime, milletime ihanet ettiyse, Allah cezalarını versin. Gerek aktif futbolculuk gerekse antrenörlük hayatım boyunca himmet adı altında herhangi bir bağışta bulunmadım. Arkadaşlarım arasında bulunan varsa bilmiyorum. Benim futbolculuk dönemimde futbolculardan para talebinde bulunulmuyordu. Bunun nedeninin de futbolcuları Gülen örgütünden uzaklaştırmak istememeleri olduğunu tahmin ediyorum" dedi.