Eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut’un adı Louvre Müzesi'ne yazıldı!

Fransa'da kadın cinayetlerini protesto eden bir grup, geçtiğimiz ay eski eşi tarafından kızının gözleri önünde katledilen Emine Bulut'un adını Louvre Müzesi piramidine yazdı.

Eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut’un adı Louvre Müzesi'ne yazıldı! - Sayfa 1

Türkiye’de kadın cinayetleri son yıllarda artış gösterirken, geçtiğimiz ay yaşanan bir olay günlerce konuşuldu ve tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Kırıkkale’de yaşayan 38 yaşındaki Emine Bulut, eski eşi tarafından 10 yaşındaki kızlarının gözü önünde bıçaklanarak öldürüldü. 4 yıl önce boşandığı eski eşi Fedai Varan tarafından öldürülen Emine Bulut’un kaydedilen son görüntüleri ise tüm Türkiye’yi sarstı. Listelis'in haberine göre, Görüntülerde Emine Bulut; “Ölmek istemiyorum” derken küçük kızı ise “Anne lütfen ölme” diyordu. Olay Türkiye’de olduğu kadar, dünyada da kadın hakları grupları tarafından ilgi gördü ve Fransa’da kadın cinayetlerini protesto eden bir Emine Bulut’un adını Louvre Müzesi piramidine yazdı.

15
Eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut’un adı Louvre Müzesi'ne yazıldı! - Sayfa 2

Emine Bulut’un eski eşi tarafından kızlarının gözü önünde katledilmesi Türkiye gündemine oturmuştu

25
Eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut’un adı Louvre Müzesi'ne yazıldı! - Sayfa 3

Emine Bulut’u öldüren eski eşi Fedai Varan tutuklanırken, Bulut’un 10 yaşındaki kızı için ise ünlü isimler tarafından yardım kampanyası başlatılmıştı.

35
Eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut’un adı Louvre Müzesi'ne yazıldı! - Sayfa 4

Bunun ardından ise İçişleri Bakanlığı’nın talebi üzerine Emine Bulut’un kızına kayyum atanmıştı.

45