Medya
23 Ara 2010 09:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:54

ESKİ EŞ BİZDE NİKAH ŞAHİDİ OLUR MU?

Son günlerde çok konuşulan televizyon formatı, ‘Eski Eşinin Nikah Şahidi Olur musun? bizde tutar mı?

ESKi EŞ BiZDE NiKAH ŞAHiDi OLUR MU?

Son günlerde çok konuşulan televizyon formatı, ‘Eski Eşinin Nikah Şahidi Olur musun?’ Global Agency bunu birçok ülkeye pazarladığını açıkladı. Peki bizde yayınlanır mı? Kulağıma gelen şirket bu konuda biraz temkinli.

Çok izlenen kanallarda yayınlandığında vatandaşın nasıl tepki göstereceği kestirilemiyor. Küçük kanallarda bile yayınlansa ‘izlenme oranı’ açısından beklenmedik rakamlara ulaşacağı tahmin ediliyor. Ama bu konuda da çekinceler var.

Eh, yani eski eş gelecek, yeni eşin nikah şahitliğini yapacak. Valla bizde kan çıkar! Sosyolojik bir durum aslında. Toplumun neyi ne kadar kaldırabildiğiyle ilgili. ‘Evlendirme’ programlarında ünlülerin dedikodularını aratmayacak örneklerle karşılaşıyoruz. Bundan da rahatsız olan yok. Evlenip ayrılmış olduğun eşinin, yeni mutluluğuna şahit olmak da bir olgunluk ya da ‘anormal’ durum değil. Ama racon meselesi ön plana çıkıyor. Ahlak olgusu zaten tüm benzer formatların karşı karşıya kaldığı bir soru işareti. Peki hangi ülkeler ‘bizde sorun olmaz’ rahatlığında bu durumda?

Sina KOLOĞLU / MİLLİYET