Gündem
25 Nis 2019 17:53 Son Güncelleme: 25 Nis 2019 18:26

Eski Cumhuriyet çalışanları yeniden cezaevine giriyor

Cumhuriyet gazetesi davasında 5 yılın altında hapis cezasına mahkûm edilen ve mahkûmiyet kararı onanan eski yazar ve yöneticiler için cezaevine girme süreci başladı.

Cumhuriyet gazetesi davasında hapis cezasına çarptırılan eski çalışanlar hakkındaki kesinleşme kararı bugün İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nden İnfaz savcılığına gönderildi.

İnfaz savcılığı da müddetname (cezaevine giriş ve çıkış tarilerine ilişkin bilgilerin yer aldığı evrak) hazırladıktan sonra 7 isim hakkında yakalama kararı çıkarıp emniyete yolladı. Gazeteci Kadri Gürsel’e ise ceza miktarının azlığı dikkate alınarak davetiye gönderildi. Ancak, eski Cumhuriyet çalışanları yakalama kararını beklemeden avukatlarıyla adliyeye gidip teslim oldu.

Gazeteci Kadri Gürsel dışındaki 7 isim, Silivri cezaevinde hapis yatmak istemedikleri için infaz işlemlerini yapmak için avukatlarıyla birlikte İzmit Adliyesi’ne teslim oldu. Eski Cumhuriyet çalışanlarının, infaz işlemlerinin ardından Kandıra Cezaevine gönderilecekleri öğrenildi.

Cumhuriyet davasında cezası onanıp cezaevine girecek 8 ismin kalacakları süreler şöyle:

Güray Öz, Önder Çelik, Musa Kart, Hakan Kara, Mustafa Kemal Güngör: 1 yıl 23 gün

Kadri Gürsel: 11 ay 27 gün (Gürsel’in cezaevinde kaldığı süre gözetilince cezaevine girip kısa süre içinde çıkması bekleniyor)

Bülent Utku: 1 yıl 7 ay 20 gün

Emre İper: 7 ay 14 gün

Musa Kart'tan mesaj
Musa Kart cezaevine girmeden önceki mesajında, "İnanıyorum ki bu dava halkın vicdanında görülmeye devam edecek. Birkaç gündür iyi kalpli ve duyarlı insanlar yaşadıklarımızı özetliyor: Yumruk atan serbest, karikatürist ve gazeteciler cezaevinde... Gazetecilerin cezaevi kapılarında açıklama yapmadığı günlerde buluşmak umuduyla hoşça kalın" dedi.

Emre İper: Belli bir süre sonra görüşmek üzere
Emre İper sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımında, "Belli bir süre sonra görüşmek üzere Sevgiyle kalın....Kendinize iyi bakın..." ifadelerini kullandı.