Gündem
09 Mar 2020 22:36 Son Güncelleme: 09 Mar 2020 22:43

Eski bakanlardan Şevket Kazan hayatını kaybetti

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Adalet eski Bakanı Şevket Kazan bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Milli Görüş Hareketi öncülerinden, Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz ve Eski Adalet Bakanımız Şevket Kazan ağabeyimiz ahirete irtihâl etmiştir. Kıymetli Büyüğümüze Cenab-ı Allah'tan rahmet ve mağrifet, ailesine ve camiamıza sabr-ı cemil niyaz ederim. Mekanı cennet, makamı alî olsun" ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamada, “Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Adalet Eski Bakanı Şevket Kazan hayatını kaybetmiştir. Allah mekanını cennet eylesin. Cenaze namazı Hacı Bayram Veli Camii’nde kılınıp ardından Cebeci Asri Mezarlığına defnedilecektir” denildi.

Kazan’ın cenaze namazı yarın ikindi vakti kılınacak.

Şevket Kazan kimdir?

7 Aralık 1933 tarihinde Sakarya'da dünyaya geldi. 1971'de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Aynı yıl Necmettin Erbakan'ın kurduğu Milli Nizam Partisi'ne katıldı.

1973'te Milli Selamet Partisi'nden Kocaeli milletvekili seçildi. Aynı yıl kurulan CHP-MSP hükümetinde Adalet bakanı, Kasım 1976'da da I. Milliyetçi Cephe hükümetinde Çalışma bakanı oldu.

1977'de Zonguldak'tan milletvekili adayı ve kısa süre sonraki yerel seçimlerde 1977'de de MSP'den İstanbul belediye başkan adayı olduysa da iki seçimi de kaybetti.

12 Eylül'den sonra 1 yıl süreyle tutuklu kalan Şevket Kazan, 1985 yılında beraat etti. 1991'de Refah Partisi'nden tekrar milletvekili seçilen Kazan, 1996'da kurulan Refahyol hükumetinde Adalet bakanı oldu.

ETİKETLER
#şevket kazan #vefat