Gündem
23 Tem 2012 09:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:56

ESKİ BAKANDAN SABAH YAZARINA SERT YANIT; "SEN ORDA MIYDIN TOMBALAK?"

Sağlık eski Bakanı Serdaroğlu, Güzel'in 'Bazı milletvekillerinin para pazarlığı yaptığı' iddialarına sert yanıt verdi.

Sağlık eski Bakanı Rıfat Serdaroğlu, 28 Şubat sürecinde Doğru Yol Partisi’nden (DYP) istifa eden milletvekillerinin hesap hareketlerinin inceleneceği yönündeki haberlerin ardından Milli Eğitim eski Bakanı Hasan Celal Güzel’in “Bazı vekillerin para pazarlığı yaptığı” iddialarına sert yanıt verdi. Serdaroğlu, “Söyle bakalım tombalak ve toparlak Hasan; sen orada mıydın, senin işin bu mu?” dedi.

Sağlık eski Bakanı Rıfat Serdaroğlu, TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu’nun araştırmaları kapsamında, ’DYP’den istifa ederek Hüsamettin Cindoruk ile birlikte Demokrat Türkiye Partisi’ni kuran milletvekillerinin hesap hareketlerinin incelenmesi için bankalara yazı gönderildiğini’ gazetelerden öğrendi. Serdaroğlu, 28 Şubat soruşturması kapsamında ifade veren Milli Eğitim eski Bakanı Hasan Celal Güzel’in ’Bazı milletvekillerinin para pazarlığı yaptığı’ iddialarına sert yanıt verdi. ’ilkkursun.com’ adlı internet sitesinde bir yazı kaleme alan Rifat Serdaroğlu, Komisyon Başkanı Nimet Baş’a hitaben yazdığı yazıda Güzel’i ağır dille eleştirdi. Serdaroğlu, şöyle dedi:

Öyleyse gereğini yapacaksın

“Komisyonunuza gelip, ’Milletvekillerinin ayrılmasında para var’ diyen tombalak Hasan Celal Efendi’ye gelince... Gazeteciler bir siyasetçiye ’Şu kişi sizin için makamınızda içkili- kadınlı eğlence yapıyor ne diyeceksiniz’ diye sormuşlar. Adam cevap vermiş: ’Doğrudur, çünkü içkileri ve kadınları o getirirdi.’ Karısını AKP’den milletvekili yapan, oğlunu ve akrabalarını devletin en önemli makamlarına yerleştiren bu kişiye sormak gerek: Söyle bakalım tombalak ve toparlak Hasan; sen orada mıydın, senin işin bu mu?”