Televizyon
27 Oca 2012 10:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:16

ESKİ BAKAN KENAN EVREN'E ÖYLE ŞEYLER SÖYLEDİ Kİ!

Habertürk ekranlarında eski bakan Yaşar Okuyan gündemdeki 12 Eylül iddianamesini yorumladı. VİDEO

Habertürk ekranlarında Didem Arslan Yılmaz’ın sorularını yanıtlayan Birgün yazarı Oğuzhan Müftüoğlu ve eski Bakan Yaşar Okuyan gündemdeki 12 Eylül iddianamesini yorumladı.

12 Eylül öncesi Türkiye sol hareketinin ömenli isimlerinden olan ve darbe döneminde tutuklanan Müftüoğlu iddianamenin 12 Eylül’ün gerçeklerini ifade etmediğini söyledi. Müftüoğlu, 12 Eylül dönemindeki faşist uygulamaların sadece darbe dönemine özgü olmadığını devletin darbe dışındaki zamanlarda da bu faşist uygulamaları temel politika olarak benimsediğini kaydetti.

’Sağcılarla solcular birbirini vuruyordu askerler de bu nedenle darbe yaptılar’ demenin durumu açıklamadığını belirten Müftüoğlu darbenin siyasal ve ekonomik bir program hedefiyle yapıldığını vurguladı. "12 Eylül’den sonra baktığınızda örgütlü sendikalı bir sınıf kalmadığını görüyoruz, darbenin en önemli hedeflerinden biri buydu" diyen Müftüoğlu Türkiye toplumunun darbeyle örgütsüz ve iradesi kırılmış bir topluma dönüştüğünü belirtti.

ESKİ ÜLKÜCÜDEN KENAN EVREN’E ERDAL EREN TEPKİSİ

12 Eylül öncesinin ülkücü simalarından olan eski Bakan Yaşar Okuyan ise Kenan Evren’in ifadesinin ayağına gidilerek alınmasına sert tepki göstererek darbe dönemindeki idamları ve Erdal Eren’i hatırlattı:

"İster 90 ister 190 yaşında olsun çağırıp alacaksınız ifadesini. Erdal Eren’in yaşını büyütüp asan adam bu değil mi. Arkadaşımız ülkücü Alparlsan Pehlivanoğlu askeri mahkemede suçsuz bulunmasına karşın konu Kenan Evren’e kadar gittiğinde ’canım vakit geçti asın gitsin’ diyen bir adamın ayağına savcılar gidemez. Alacaksın adamı getireceksin. Kaç yaşında olursa olsun çağırıp alacaksın ifadesini. Arjantin’de darbeciler hala içerde..."

Okuyan, 12 Eylül iddianamesini çok eksik bulduğunu ancak sembolik önemi sebebiyle önem verdiklerini de sözlerine ekledi.

 İŞTE O PROGRAM...